1. Начало
  2. WordPress
  3. Администриране и грижа за WordPress сайта
  4. Възстановяване на парола на администратор в WordPress

Възстановяване на парола на администратор в WordPress

Ресет на парола в WordPress

В случай че сте забравили паролата за административния (или друг) потребител на системата WordPress, можете да използвате функционалността за забравена парола – Изгубена парола? от входа на администрацията: http://mysitename.com/wp-admin

Бележка: Необходимо е да заместите mysitename.com с името на вашия домейн.

При избиране на забравена парола „Изгубена парола?“ трябва да въведете потребителско име или имейл адрес, който сте ползвали при създаването на потребителя, след това кликнете върху „Нова парола„.

Паролата не се сменя веднага при заявката. На имейл адреса (на потребителя) ще получите писмо за потвърждение на промяната. Необходимо е да отворите линка в писмото, който води към страница, където можете да въведете нова парола по ваш избор.

Промяна на имейл адреса на администратора/потребителя

Ако не си спомняте кой точно е имейл адресът на потребителя или нямате достъп до него, можете да го промените в базата данни на системата, след което да използвате новия имейл адрес за „Изгубена парола?„.

Таблицата users на WordPress съдържаща потребителите

Базата данни можете да редактирате с помощта на phpMyAdmin в контролния панел cPanel на хостинг акаунта.

В phpMyAdmin избирате базата данни, която се използва от WordPress и намирате таблицата wp_users (представката wp_ може да е различна).

Кликвате върху таблицата и вдясно ще видите всички записи в нея. Административният потребител (най-често е  admin) е с ID 1 и би трябвало да е първия запис в таблицата.

Можете да редактирате този запис и по-точно имейла, като кликнете два пъти върху него. Нужно е само да промените имейл адреса с такъв, до който имате достъп.

Промяна на имейл адреса директно в базата данни

След като попълните новия имейл адрес, кликнете някъде извън таблицата, за да се запише промяната в полето.

След промяната на имейл адреса можете да използвате функционалността за забравена парола на WordPress описана по-горе, като линка за потвърждение ще бъде изпратен на новия имейл адрес.

Обновена: 06.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още