https://help.superhosting.bg/selling-online-how-to-create-online-store.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Какво е онлайн магазин? Как да си направя онлайн магазин?

Собствен електронен бизнес
магазин, електронен магазин, онлайн магазин, e-store, online store, e-shop

Продажбата на стоки през електронен магазин е най-близкия до традиционната търговия вид електронен бизнес. Практически всеки търговец на дребно или едро, както и всеки производител може да "изнесе" част от бизнеса си в интернет като започне да осъществява продажби онлайн.

Разбира се, за да имате виртуален магазин не е задължително непременно да имате и реален - можете да развивате търговия изцяло базирана в интернет.

Електронният магазин представлява софтуер (програма), която позволява на търговеца да представи стоките и услугите си в интернет, а на клиентите - да изберат желаната стока и да извършат заплащане по някой от предвидените начини.

Обикновено такъв софтуер ви позволява да качвате в е-магазина си графични изображения на вашите стоки, описания на стоковите характеристики, информация за цените и т.н., т.е. да изградите ваш собствен стоков онлайн каталог.

Софтуерът също трябва да предоставя електронна "количка" или "кошница", в която се натрупват избраните от клиента стоки и автоматично се изчислява общата им цена. След като клиентът избере за покупка дадена стока или стоки, софтуерът ви уведомява за направената заявка. Вашето задължение е да експедирате стоката на посочения от клиента адрес, като използвате услугите на пощите, на някоя куриерска фирма или като създадете ваш собствен отдел за куриерски услуги.

Заплащането може да се осъществява по различни начини - чрез банкови преводи, пощенски записи, чекове, на място при доставката или през някоя от международните системи за разплащане като например 2CheckOut, PayPal, AuthorizeNet, SECPay, iPayment, PSiGate и др.

Ако желаете да ползвате българската система за електронни разплащания ePay.bg е необходимо да се регистрирате в www.epay.bg като търговец. ePay.bg е услуга на Datamax.bg - пълна информация по интересуващите ви въпроси може да намерите на адрес www.epay.bg.

Какви са предимствата на електронния магазин?

Електронният магазин има множество предимства пред традиционния магазин:

1. Електронният магазин е отворен непрекъснато - 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, без да ангажира цялото ви време и внимание. Вие можете да получавате заявки и плащания от клиенти дори докато спите.

2. Отпада нуждата от разходи по наем за помещение на магазина, за скъпоструващи витрини и стелажи, за многоброен обслужващ персонал.

3. Отпада нуждата от поддържане на голяма складова наличност. Вие можете да закупите дадена стока от производител или от склад на едро в момента в който получите заявка от клиент за нея.

4. Отпада пространственото ограничение и се разширява кръга от потенциалните купувачи, тъй като чрез уебсайта фирмата излиза на глобалния електронен пазар. Покупки през даден електронен магазин могат да се осъществяват от клиенти от всяка точка на земното кълбо.

5. Клиентите могат на спокойствие да разгледат вашия каталог и да получат информация за всички ваши продукти и цени, от която и да е точка на света, без да стават от мястото си.

Как да си направя собствен електронен магазин?

СуперХостинг.БГ предлага два начина, чрез които можете да имате собствен електронен магазин.

Shopiko

При първия начин не е нужно да създавате електронния магазин, защото с услугата Shopiko вие вече имате такъв, само е нужно да попълните продуктите и информацията, да промените външния вид на магазина и да започнете веднага да продавате.

Започнете да продавате онлайн в 4 лесни стъпки:

  • Регистрирайте тестов магазин. Вашият онлайн магазин ще бъде готов само с няколко клика.
  • Добавете продукти. Добавете лесно и бързо продукти и категории във вашия онлайн магазин.
  • Изберете дизайн. Изберете дизайн и го приспособете за вашия бизнес.
  • Започнете да продавате онлайн. Вашият онлайн магазин е готов. Нека клиентите ви научат за него.

Softaculous

Вторият начин е да инсталирате някое от готовите приложения за електронен магазин през контролния панел cPanel » Softaculous (OpenCart, Magento и други). За целта не е необходимо да имате специални познания по уеб дизайн или програмиране.

500px270px
SuperHosting.BG
Уведоми ме при
George @ Speedflow Bulgaria
Гост
George @ Speedflow Bulgaria

Аз бих избрал WordPress + WooCommerce за онлайн магазин. Безплатни плъгини, включително Yoast и такива за кеширане и оптимизиране на изображения са голям плюс.

СуперХостинг.БГ
SH
СуперХостинг.БГ

Здравейте,

WordPress с WooCommerce е наистина добър избор за онлайн магазин. При този вариант всяка допълнителна функционалност би могла да се реализира от специален плъгин или допълнителна разработка от разработчик. Докато Shopiko предлага вградени всички необходими функционалности за един онлайн магазин, без нужда потребителят да се притеснява за разработката или поддръжката им.

Двете платформи са различни решения за онлайн магазин, в зависимост от целите и ресурсите.

Поздрави!

George @ Speedflow Bulgaria
Гост
George @ Speedflow Bulgaria

До какъв брой продукти поддържа платформата нормално без прблеми, защото за по-голям 50к-100к+ всички спрягат Magento за по-подходяща, пред WordPress или Opencart например?

СуперХостинг.БГ
SH
СуперХостинг.БГ

Здравейте,

При нас има Shopiko магазини, които са с 30k+ продукта и платформата работи стабилно и безпроблемно. Shopiko платформата не е базирана на готовите open-source платформи. Shopiko е услуга тип SaaS и използва специално изградена, cloud базирана инфраструктура. Всички нужди за коректната работа и бързодействие на магазина се покриват от платформата.

Броят на продуктите сам по себе си не е коректно да се използва като изолиран параметър при избора на платформа. При нарастване на броя продукти ще е нужно да се вземат предвид и други параметри и специфични функционалности, основно свързани с тяхното управление.

Поздрави!

All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg