https://help.superhosting.bg/infonotary.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Подписване на документ (файл) с приложение на InfoNotary

Електронен подпис
подписване на документ, електронно подписване, InfoNotary

1. Чрез файловия мениджър на компютъра изберете файла, който искате да подпишете.
2. Кликнете на файла с десния бутон на мишката.

3. Отидете на менюто InfoNotary e-Doc Signer, а в отворилото се подменю изберете "Подпиши".

4. Ще се отвори приложението (помощника) за подписване на InfoNotary. От падащото меню изберете опцията Attached Signature.

Натиснете бутона "Следващ".

5. Ще се зареди следваща страница, на която може да се избере с кое удостоверение (сертификат) да бъде подписан документа.

Ако на компютъра е инсталирано само едно удостоверение то е избрано по подразбиране. Ако има повече от едно удостоверения, примерно персонален и фирмен сертификат, трябва да се избере подходящия за целта сертификат. Натиснете бутона "Следващ".

6. Ще се появи екран за въвеждане на ПИН код. Въведете ПИН кода, който ви е предоставен от издателя на подписа. Ако сте променили ПИН кода въведете актуалния код.

7. Ще се появи финалния екран на помощника, в който се вижда, че входният файл е подписан.

Изберете бутона "Завършване", за да затворите приложението.

8. В директорията (папката), в която се намира файлът, е създаден нов файл със същото име, като оригиналния документ, само че в края на името му е добавено допълнително разширение P7M .

Тъй като на стъпка 4 е избрана опцията "Attached Signature" в новосъздадения файл се съдържат два файла - документът + подписа. Видимо е, че и размера на файла се увеличил от 37 KB на 43 KB.

Освен "Attached Signature" е възможно документът да бъде подписан и с опцията "Detached Signature". В този случай документът и подписът не се пакетират в един файл, а в два отделни файла - документ и подпис.

! Ако в менюто, което се показва след клик с десен бутон на мишката не фигурира меню "InfoNotary e-Doc Signer" можете да подпишете файла по същата схема, само че след като стартирате ръчно приложението на InfoNotary.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

2 Коментара към "Подписване на документ (файл) с приложение на InfoNotary"

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
Богослав Панайотов
Гост
Богослав Панайотов

Ще е добре да покажете и как се отварят подписани документи. Защото само с кликане не става.

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте,

Подписан файл (.p7m) може да се отвори с приложението, което е използвано за подписването му. В случая можете да отворите файла с InfoNotary e-Doc Signer » Verify (Провери) » View content (Виж съдържанието).

view p7m contents

All rights reserved © 2005-2018 , www.superhosting.bg