https://help.superhosting.bg/sign-document-with-digital-signature.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Подписване на документ (файл) с електронен подпис

Домейни .BG
подписване с електронен подпис, заявка за bg домейн, пълномощно за bg домейн, подписване на файл, подписване на електронен документ

С електронен подпис могат да се подписват електронни документи (файлове). Всеки подписан електронен документ има същата валидност, както ако е използван саморъчен подпис положен на хартия. Вижте повече информация за удостоверението за електронен подпис.

Какво е необходимо за подписване на електронни документи с електронен подпис?

  1. Необходимо е да разполагате с електронен подпис. Електронен подпис се издава от Доставчик на Удостоверителни Услуги (ДУУ), например B-Trust, InfoNotary, StampIt и други.
  2. За да можете да ползвате електронния подпис, трябва да се инсталират необходимите компоненти, които се предоставят от издателя на електронни подписи. Например: Инсталиране на електронни подписи (B-Trust), Автоматичен инсталатор (InfoNotary), Инсталация на УЕП (StampIt)
  3. Инсталирайте и софтуера за работа с електронния подпис, който се предлага от издателя на електронни подписи. Например: Combo Lite (B-Trust), InfoNotary e-Doc Signer (InfoNotary), DSTool (StampIt)

Подписване на заявка или пълномощно за BG домейн

1. В получен имейл ще ви бъде изпратен съответния файл (заявка/пълномощно). Свалете/запишете файла локално на вашият компютър.

2. Отворете папката, където е записан файлът.

info-iconВажно: Преди да подпишете дадения документ е необходимо той да е затворен и да не се извършват промени по него.

3. Кликнете с десен бутон на мишката върху файла. В зависимост от инсталираната програма за подписване изберете опцията за подписване - Combo Lite Подпиши & Провери (B-Trust), InfoNotary e-Doc SignerПодпиши (InfoNotary), DSTool Sign... (StampIt).

4. В случай, че се предостави опция изберете Attached Signature (InfoNotary).

info-iconВажно: При подписването не бива да се избира опция за криптиране на файла.

5. Ако имате повече от един електронен подпис, изберете подходящия и въведете неговия ПИН код.

6. Завършете процедурата по подписване на файла. В зависимост от използвания софтуер, готовия подписан файл ще е с разширение .p7s или .p7m.

Вижте подробното упътване за подписване на документ (файл):

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
Всички права запазени © 2005-2018 , www.superhosting.bg