https://help.superhosting.bg/dstool.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Подписване на документ (файл) с приложение на StampIt (DSTool)

Електронен подпис
подписване на документ, електронно подписване, dstool, StampIt

Описаната помощна информация в тази статия се отнася за подписване на пълномощно/заявка за регистрация или промяна на данни за домейн .BG/.БГ.

Подписване на пълномощно/заявка за домейн .BG/.БГ

1. Изберете файла, който искате да подпишете.
2. Кликнете на файла с десния бутон на мишката.

3. Отидете на менюто DSTool Sign...

4. Ще се отвори меню, в което може да се избере с кое удостоверение (сертификат) да бъде подписан документа.

Изберете удостоверението и натиснете "ОК".

5. Ще се появи екран за въвеждане на ПИН код. Въведете ПИН кода, който ви е предоставен от издателя на подписа. Ако сте променили ПИН кода въведете актуалния код.

Въведете пин кода и натиснете "Login".

6. Ще се появи екран в който трябва да изберете име за подписания файл, както и директория (папка) в която да бъде съхранен. По подразбиране е избрана директорията в която се намира подписвания документ.

7. В директорията (папката) в която се намира файла е създаден нов файл със същото име, като оригиналния документ, само че в края на името му е добавено допълнително разширение P7S .

При този вариант на подпис се ползва опцията "Attached Signature". В новосъздадения файл се съдържат два файла - документът + подписа. Видимо е, че и размера на файла се увеличил от 37 KB на 43 KB.

Освен "Attached Signature" е възможно документът да бъде подписан и с опцията "Detached Signature". В този случай на стъпка 3 се избира "DSTool Sign Detached...". При "Detached" подписване документът и подписът не се пакетират в един файл, а в два отделни файла - документ и подпис.

!!! Ако в менюто, което се показва след клик с десен бутон на мишката не фигурира меню "DSTool Sign" можете да подпишете файла по същата схема, само че след като стартирате ръчно приложението DSTool.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
Всички права запазени © 2005-2018 , www.superhosting.bg