https://help.superhosting.bg/ssl-install-cpanel.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Инсталация на SSL сертификат в cPanel

SSL сертификати
ssl, инсталация на ssl, install ssl, ssl cpanel, инсталация на сертификат, инсталация на ссл

SSL/TLS Мениджър в cPanel

След като SSL сертификатът е издаден, той може да бъде инсталиран в хостинг акаунта през контролния панел cPanel.

info-iconИнсталацията на SSL сертификат, поръчан и издаден през СуперХостинг.БГ, е безплатна при услуги споделен хостинг, Managed VPS и Shopiko.

Инсталацията на сертификата се извършва през меню "SSL/TLS".

Ако SSL сертификатът бъде инсталиран на сървър, на който не се поддържа SNI технологията*, е необходимо акаунтът да бъде прехвърлен на самостоятелен IP адрес, който се заплаща допълнително.

Повечето сървъри на СуперХостинг.БГ поддържат SNI, а тези които все още не поддържат поради ограничения на операционната система, поетапно се ъпдейтват.

*SNI технологията дава възможност на един IP адрес да се инсталира повече от един SSL сертификат.


Управление на SSL сертификат в cPanelСлед като достъпите менюто SSL/TLS в cPanel, от списъка с опции, под "Инсталиране и управление на SSL за сайт (HTTPS)" кликнете на Управление на SSL за сайт.

Ако в хостинг акаунта има повече от един домейн, от падащото меню изберете домейна, за който ще се инсталира сертификат.

Избор на домейн, за който ще се инсталира сертификатътВ случай че файловете на сертификата се намират в хостинг акаунта, изберете Автоматично попълване на данните.

В полетата по-долу попълнете съответните данни - Сертификат: (CRT)Частен ключ: (KEY) и CA Bundle: (CABUNDLE).

Попълване на данните за сертификата и инсталиране

(1) Когато SSL сертификатът е издаден през СуперХостинг.БГ, необходимите данни за инсталацията му ще намерите в клиентския профил.

Копирайте и поставете в посочените три полета данните на сертификата.

(2) Активирайте опцията "Активиране на SNI за имейл услугата" ако ползвате мейл услуга към домейна и искате да ползвате сигурна връзка с мейл сървъра.

При настройка след това на имейл клиента трябва да изберете сигурна връзка с мейл сървъра през SSL/TLS. За входящ и изходящ мейл сървър може да въведете домейна, за който е издаден SSL сертификата.

За да завършите инсталацията кликнете на "Инсталиране на SSL сертификата".

Ще видите съобщение, че вашият сертификат е инсталиран успешно.

500px270px
SuperHosting.BG
  SSL сертификати
 • Let's Encrypt сертификати
  През опцията Let's Encrypt SSL в cPanel можете да изискате издаване и да инсталирате SSL сертификат за всеки един от добавените домейни в хостинг акаунта. С Let's Encrypt сертификатите можете да... »
 • Конвертиране и изтегляне на SSL сертификат в .PFX формат
  Ако за инсталацията на SSL сертификата е необходимо той да бъде в .pfx формат, например за Windows базиран сървър, е необходимо да го конвертирате. След като имате вече издаден SSL сертификат,... »
 • HTTPS - Част от съдържанието на сайта се зарежда през несигурна връзка (HTTP)
  Когато даден сайт се зарежда през HTTPS (https://mysupersite.com), връзката със сървъра се криптира чрез ползването на SSL (SSL сертификат). По този начин данните, предавани между потребителя и сървъра, са в... »
 • Преиздаване на SSL сертификат от GeoТrust
  Преиздаване на SSL сертификат е възможно, ако сертификатът вече е издаден. При преиздаване могат да се променят данните в заявката за издаване на сертификат CSR (фирма, адрес и други), но... »
 • Създаване на CSR в cPanel
  За да създадете заявка за издаване на сертификат (Certificate Signing Request - CSR) достъпете контролния панел cPanel и изберете меню SSL/TLS. След това кликнете на Генериране, преглед, качване или изтриване на... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg