1. Начало
  2. SSL сертификати
  3. Инсталация на SSL сертификат в cPanel

Инсталация на SSL сертификат в cPanel

SSL/TLS Мениджър в cPanel

След като SSL сертификатът е издаден, той може да бъде инсталиран в хостинг акаунта през контролния панел cPanel.

Инсталацията на SSL сертификат, поръчан и издаден през СуперХостинг.БГ, е безплатна при услуги споделен хостинг, Managed VPS и Shopiko.

Инсталацията на сертификата се извършва през меню "SSL/TLS".

Ако SSL сертификатът бъде инсталиран на сървър, на който не се поддържа SNI технологията*, е необходимо акаунтът да бъде прехвърлен на самостоятелен IP адрес, който се заплаща допълнително.

Повечето сървъри на СуперХостинг.БГ поддържат SNI, а тези които все още не поддържат поради ограничения на операционната система, поетапно се ъпдейтват.

*SNI технологията дава възможност на един IP адрес да се инсталира повече от един SSL сертификат.


Управление на SSL сертификат в cPanelСлед като достъпите менюто SSL/TLS в cPanel, от списъка с опции, под "Инсталиране и управление на SSL за сайт (HTTPS)" кликнете на Управление на SSL за сайт.

Ако в хостинг акаунта има повече от един домейн, от падащото меню изберете домейна, за който ще се инсталира сертификат.

Избор на домейн, за който ще се инсталира сертификатътВ случай че файловете на сертификата се намират в хостинг акаунта, изберете Автоматично попълване на данните.

В полетата по-долу попълнете съответните данни - Сертификат: (CRT)Частен ключ: (KEY) и CA Bundle: (CABUNDLE).

Попълване на данните за сертификата и инсталиране

(1) Когато SSL сертификатът е издаден през СуперХостинг.БГ, необходимите данни за инсталацията му ще намерите в клиентския профил.

Копирайте и поставете в посочените три полета данните на сертификата.

(2) Активирайте опцията "Активиране на SNI за имейл услугата" ако ползвате мейл услуга към домейна и искате да ползвате сигурна връзка с мейл сървъра.

При настройка след това на имейл клиента трябва да изберете сигурна връзка с мейл сървъра през SSL/TLS. За входящ и изходящ мейл сървър може да въведете домейна, за който е издаден SSL сертификата.

За да завършите инсталацията кликнете на "Инсталиране на SSL сертификата".

Ще видите съобщение, че вашият сертификат е инсталиран успешно.

Обновена: 15.12.2010

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още