1. Начало
  2. WordPress
  3. Администриране и грижа за WordPress сайта
  4. Коригиране на несигурните ресурси в WordPress

Коригиране на несигурните ресурси в WordPress

Когато за сайта е активиран SSL сертификат и сигурната HTTPS връзка, но на него се зареждат ресурси по HTTP, браузърите показват предупредителни съобщения.

Използвайте опцията „Проверка за HTTP ресурси (на HTTPS сайт)“ в WordPress Manager, след като сайтът вече работи по SSL (https), за да проверите и коригирате несигурните ресурси.

Опцията Проверка за HTTP ресурси (на HTTPS сайт) можете да достъпите през две менюта в WordPress Manager – SSL (https://) или Преместване.

Проверката за HTTP ресурси се извършва във файловете и базата данни на WordPress сайта.

За да стартирате проверката, кликнете на „Провери“.

В заредилата се страница ще видите два раздела – „Файлове“ и „База данни“. В случай че бъдат открити ресурси, които са зададени да се изтеглят по HTTP, ще видите списък с адресите и местоположението им в база данни/файловете.

Файлове

В следните файлове на сайта са открити ресурси, които се изтеглят по HTTP

(1) Можете да марките накуп всички ресурси или един по един, чрез съответната кутийка в началото на реда.

(2) HTTPS линк към ресурса – Използвайте HTTPS линка, за да проверите дали ресурсът е достъпен през https://, преди да го промените. Всички HTTPS линкове се отварят в нов прозорец/таб. HTTP ресурсите може да са вътрешни или външни . Вътрешните ресурси се зареждат от този сайт/сървър, а външните се изтеглят от други сайтове/сървъри.

(3) Ресурс – Показва пълния адрес до ресурса, така както е зададен във файла.

(4) Във файл – Показва в кой точно файл и на кой ред се намира ресурса.

База данни (име-на-базата)

В базата данни на сайта са открити ресурси, които се изтеглят по HTTP

(1) Можете да маркирате накуп всички ресурси или един по един, чрез съответната кутийка в началото на реда.

(2) HTTPS линк към ресурса – Използвайте HTTPS линка, за да проверите дали ресурсът е достъпен през https://, преди да го промените. Всички HTTPS линкове се отварят в нов прозорец/таб. HTTP ресурсите може да са вътрешни или външни. Вътрешните ресурси се зареждат от този сайт/сървър, а външните се изтеглят от други сайтове/сървъри.

(3) Ресурс – Показва пълния адрес до ресурса, така както е зададен в базата данни.

(4) Колона – Показва в коя таблица (prefix_table.) и колона (.column_name) се намира ресурса.

(5) Пост/страница – В случай че ресурсът се намира в съдържанието на публикация/страница, тук ще видите линк към нея, с името й. Можете да отворите страницата в нов прозорец, а след като редактирате ресурсите, да я презаредите, за да видите дали всичко се зарежда коректно.

След като маркирате ресурсите, които искате да бъдат коригирани и след като се съгласите, че ще извършите проверка на сайта, изберете „Промени записите“.

Важно: След като ресурсите са редактирани, в случай че ползвате плъгин за кеширане, изчистете натрупаната кеш информация. В противен случай е възможно да продължите да виждате съобщението от браузъра, че на сайта се изтеглят несигурни ресурси.

Обновена: 22.08.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още