https://help.superhosting.bg/submit-site-to-google-index.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Как да добавя сайта си в Google?

Онлайн маркетинг и SEO
google, seo

За повишаване на популярността на сайта, освен оптимизацията му за търсещите машини (SEO), той може да се добави в качествени и авторитетни портали и търсачки.

Добавянето на сайт в Google може да стане автоматично или чрез ръчна регистрация. Ако сайтът е току-що пуснат, съвсем нов, първо е необходимо Google да разбере за съществуването му. Това може да стане когато Googlebot-ът открие линк към сайта или чрез ръчна регистрация на сайта в Google.

Google предлага възможност собствениците на уеб сайтове ръчно да добавят сайта си в списък за обхождане, който се проверява от търсачката и евентуално сайтовете в него биват обхождани и индексирани (добавяни в базата данни на Google).

Формата за регистрация на сайта в Google: https://www.google.com/addurl.

Адресът на уеб сайта трябва да е във вид: https://mysupersite.com, като е позволено да се добавят само топ домейни (от първо ниво), а не поддомейни или линкове към страници от вътрешната структура на уеб сайта.

През тази форма подавате заявка за индексация на вашия сайт в базата данни на Google. За да видите статуса на индексация, както и допълнителна специфична информация за състоянието на сайта в индекса, ще е нужно да направите регистрация в GSC (Google Search Console).

info-iconВажно: Google не гарантира, че всички добавени линкове в посочената форма ще бъдат обработени (индексирани) и не се ангажира с това колко време ще отнеме процеса, но все пак това е един добър начин да започнете вашата CEO политика.

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg