Вграден Terminal в cPanel

Интерфейсът Terminal в cPanel Ви позволява да осъществите директен достъп до команден ред (command-line interface, CLI) в браузър в рамките на една сесия.

Бележка: Вграденият терминал в cPanel се активира, когато за хостинг акаунта е активиран SSH достъпа (за планове СуперПро и СуперХостинг).

Командите, които въвеждате в този интерфейс, могат да направят хостинг акаунта Ви неизползваем. Силно препоръчваме само потребители с опит в работата с команден ред (CLI) да използват тази функция.

Достъпване на Terminal

За достъп до терминалния интерфейс в cPanel трябва да влезете в cPanel акаунта си и да навигирате до интерфейса на терминала (cPanel » Home » Advanced » Terminal) или да въведете terminal в полето за търсене.

cPanel » Home » Advanced » Terminal

Преди да имате достъп до приложението на терминала, трябва да прочетете и приемете предупредителното съобщение. Кликнете бутона I understand and want to proceed.

I understand and want to proceed

Това съобщение няма да се показва в бъдещите сесии.

През терминал може да изпълнявате SSH команди за управление на файловете и процесите във Вашия хостинг акаунт.

Примерни SSH команди в Terminal

Прекратяване на сесия в Terminal

Когато завършите сесия в приложението Terminal, то прекратява достъпа до терминалния прозорец на интерфейса. За да отворите друга сесия, кликнете върху Reconnect или опреснете (с клавиша F5) сесията на браузъра.

Прегледайте нашата статия с основни SSH команди, за да видите някои от базовите функции, които можете да използвате в Terminal.

Обновена: 20.09.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още