https://help.superhosting.bg/wordpress-categories.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Създаване на категории (Categories)

WordPress

Създаване на категория може да бъде извършено като изберете от лявото меню "Публикации" -> "Категории".

1) Заглавие и адрес

Създаването и редактирането на категории предоставя възможност за дефиниране на заглавия "Име". Името може да бъде категоризиращо определение на публикации (например: градове), които ще бъдат асоциирани със съответните публикации (например: София, Пловдив, Варна, Бургас и др.). Също може да бъде дефиниран и URL адрес "Кратко име", на който ще се зарежда публикацията (например: Големи).

2) Родител

Определянето на "Родител" предоставя възможност за групиране на съдържанието в категории и подкатегории. В случай че желаете да създадете основна категория е необходимо в полето родител да изберете "Без родител". За създаването на подкатегория (например: Големи градове) е необходимо да изберете от падащото меню съответната основна категория (например: Градове).

3) Описание

Описанието не е задължително поле. Може да се ползва за улеснено навигиране между публикациите, като обикновено не се визуализира на сайта, но е видимо в административния панел на системата. Възможно е описанието да се визуализира и при зареждането на сайта, като това зависи дали съответната тема, която е активирана на сайта го поддържа.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
All rights reserved © 2005-2018 , www.superhosting.bg