Етикети (Tags) в WordPress

Етикети в WordPress

В WordPress към всяка публикация (post) може да бъде асоциирана една или повече ключови думи наречени Етикети (Tags).

Етикетите подпомагат посетителите при навигирането и достъпването на всички публикации със специфичен етикет (tag). За разлика от категориите, етикетите нямат йерархична структура.

В повечето случаи етикетите са разположени под всяка публикация, към която са асоциирани, но това зависи и от използваната тема. Когато някой потребител кликне на съответния етикет, ще се визуализира страница с всички публикации, принадлежащи към този етикет.

Етикетите се управляват от панела „Публикации“ -> „Етикети„, където може да се извършват действията добавяне, изтриване и редактиране.

Добавяне на етикет

Създаване на нов етикет

От панела „Публикации“ -> „Етикети“ -> секция „Нов етикет“ можете да добавите нов етикет.

Име – това е името, което ще се показва във вашия блог, като то трябва да бъде уникално.

Кратко име – това е версия на името, която ще се показва в URL адреса на браузъра при кликване върху етикета. Например, ако въведете „Етикет 1“ за име и „етикет1“ за кратко име, при достъпването на този етикет ще се покажат всички публикации принадлежащи към него, а URL адреса ще изглежда по следния начин – http://your-domain.com/?tag=етикет1 . Най – често краткото име е съставено от малки букви и съдържа само букви, цифри и тире. Също така и то трябва да бъде уникално.

Описание – кратко описание, което не се показва по подразбиране, но някои теми може и да го използват.

След като сте попълнили съответните полета, за да добавите етикета е необходимо да кликнете на бутона „Нов етикет„. Също така, тези полета са налични и при редактиране на съществуващ вече етикет.

Добавяне на етикет към публикация

За да добавите един или няколко етикета към публикация, е необходимо да сте в режим на редакция на съответната публикация.

Когато сте в режим на редакция, вдясно ще е наличен панела „Етикети„.

Можете да изберете етикети от списъка с най-често използвани етикети или да въведете нов в полето, след което да изберете Добавяне.

Можете да премахвате етикети, като кликнете на иконката с „х“ вляво от етикета.

След като сте приключили с редакцията, кликнете на бутона „Обновяване„, за да запазите промените.


Етикети (и категории) за страниците (page) в WordPress е възможно да се добавят, но за целта ще е необходим плъгин, например Category to Pages WUD.

Обновена: 06.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още