https://help.superhosting.bg/wordpress-widgets.html
 • bg
 • en

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Джаджи (Widgets) в WordPress

WordPress
джаджa, widget, widgets in wordpress, джаджи в wordpress, wp widgets

Джаджите в WordPressТемите в WordPress обикновено разполагат с една или две странични ленти (sidebars). Тези ленти са разположени от лявата или дясната страна на съдържанието, като това зависи от настройките на съответната тема. Някои теми поддържат ленти и под съдържанието (footer) на сайта.

Всяка обособена секция в страничните ленти е джаджа (widget) и в нея е налична определена информация. Джаджите са достъпни от панела Външен вид -> Джаджи.

Налични джаджи в WordPressВ раздел Налични джаджи се показват всичките налични джаджи.

За да активирате някоя джаджа е необходимо да я селектирате с мишката и при натиснат ляв бутон да я преместите в съответната странична лента (sidebar), в дясната част на страницата.

След като вече е разположена в страничната лента, можете да зададете име на джаджата, което ще се показва като заглавие на секцията, да въведете допълнителни настройки, ако е необходимо. След като кликнете на бутона "Запис" джаджата ще се покаже на сайта.

Раздел Странична лента за ДжаджиЗа да деактивирате джаджа може да я преместите с мишката от страничната лента в раздел Изключени джаджи, най-долу на страницата.

Бутонът Изтриване премахва джаджата и не я премества автоматично в раздел Изключени джаджи.

Ако искате да работите с джаджите в режим на преглед, тоест промените да не се отразяват директно в сайта, кликнете на бутона Управление в Настройки. Страницата Настройки се ползва за разработка и настройка на външния вид на сайта, темата, менютата, джаджите и други. Когато извършвате промени на тази страница, те не се прилагат реално на сайта. За да се отразят промените трябва да кликнете на бутона Запис и публикуване.

500px270px
SuperHosting.BG
  WordPress
 • Активиране на Redis в WordPress (с Redis Object Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Има различни плъгини, които дават възможност за ползване на Redis в WordPress, два от които са... »
 • Ръчна промяна на URL адреса (домейна) на WordPress сайт
  Преди да преминете към промяна на URL адреса на вашия WordPress сайт, трябва да имате предвид как и къде точно е записан той в базата данни. Така ще можете да... »
 • Активиране на Redis в WordPress (с W3 Total Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Бележка: Преди да активирате Redis във вашия сайт, уверете се, че Redis е активиран в cPanel ->... »
 • Инсталация на WP-CLI
  WP-CLI е инсталиран на всички сървъри за споделен Linux хостинг, при СуперХостинг.БГ. В cPanel -> WordPress Manager by SuperHosting -> WP-CLI можете да видите дали WP-CLI е активиран за хостинг... »
 • Активиране на SSL - WordPress Manager by SuperHosting
  През WordPress мениджъра можете, с един клик на мишката, да инсталирате SSL сертификат и да го конфигурирате за работа с вашия WordPress сайт. Преди да е възможно да инсталирате SSL сертификат,... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg