1. Начало
  2. WordPress
  3. Джаджи (Widgets) в WordPress

Джаджи (Widgets) в WordPress

Джаджите в WordPressТемите в WordPress обикновено разполагат с една или две странични ленти (sidebars). Тези ленти са разположени от лявата или дясната страна на съдържанието, като това зависи от настройките на съответната тема. Някои теми поддържат ленти и под съдържанието (footer) на сайта.

Всяка обособена секция в страничните ленти е джаджа (widget) и в нея е налична определена информация. Джаджите са достъпни от панела Външен вид -> Джаджи.

Налични джаджи в WordPressВ раздел Налични джаджи се показват всичките налични джаджи.

За да активирате някоя джаджа е необходимо да я селектирате с мишката и при натиснат ляв бутон да я преместите в съответната странична лента (sidebar), в дясната част на страницата.

След като вече е разположена в страничната лента, можете да зададете име на джаджата, което ще се показва като заглавие на секцията, да въведете допълнителни настройки, ако е необходимо. След като кликнете на бутона „Запис“ джаджата ще се покаже на сайта.

Раздел Странична лента за ДжаджиЗа да деактивирате джаджа може да я преместите с мишката от страничната лента в раздел Изключени джаджи, най-долу на страницата.

Бутонът Изтриване премахва джаджата и не я премества автоматично в раздел Изключени джаджи.

Ако искате да работите с джаджите в режим на преглед, тоест промените да не се отразяват директно в сайта, кликнете на бутона Управление в Настройки. Страницата Настройки се ползва за разработка и настройка на външния вид на сайта, темата, менютата, джаджите и други. Когато извършвате промени на тази страница, те не се прилагат реално на сайта. За да се отразят промените трябва да кликнете на бутона Запис и публикуване.

Обновена: 11.08.2011

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още