https://help.superhosting.bg/wordpress.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Какво е WordPress?

WordPress
wordpress, cms wordpress, какво е wordpress, предимства на wordpress, wordpress сайт, wordpress блог, wp сайт, wp блог, уърдпрес

WordPress (Уърдпрес) е инструмент, с който можете да представите идеите си в Уеб пространството. WordPress е свободен софтуер с отворен код, базиран на PHP и MySQL. WordPress е система за управление на съдържанието (CMS), чрез която лесно и бързо можете да създадете свой собствен сайт. 

Основните предимствата на WordPress са бързата и лесна инсталация, преведен е на български език, лесен за поддръжка. Дава възможност за специфични модификации спрямо нуждите, чрез наличието на множество плъгини (plugins). Голямото разнообразие на теми (themes) ви осигурява възможността за различна, уникална визия на вашия сайт.

CMS - Content Management System (система за управление на съдържанието) е приложение, с което може да се създават сайтове и да се управлява съдържанието им.

Content (съдържание) - всеки обект, който може да се определи като цифрова информация. Съдържанието може да е текст, файлове, картинки, графики, видео, аудио и други.
Management (управление) - управление на това съдържание. Управлението се извършва чрез поставени правила и процеси. Основно съдържанието се създава, чете, обновява и изтрива.
System (система) - приложение или комбинация от приложни инструменти. Позволява управление на съдържанието.

Целта на CMS е да се улесни изграждането на динамичен уебсайт, с възможност за лесна и бърза промяна на съдържанието му. Тези системи улесняват работата в екип и предлагат възможност за делегиране на различни административни права и роли в процеса на създаване и редактиране на съдържанието.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

Уведоми ме при
avatar
wpDiscuz
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg