https://help.superhosting.bg/wp-recaptcha.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Инсталация и активация на reCaptcha код в WordPress

WordPress
captcha код, reCaptcha за wordpress, reCaptcha WP

Captcha кодът представлява произволен код, най-често от букви и цифри, който трябва да се въведе от потребителя при регистрация, публикуване на съдържание, коментар или др. Така се прави верификация дали е автоматичен бот или реален потребител. Инсталацията и активацията на Captcha код при формите за публикуване на коментари, намалява драстично публикуването на спам съдържание във вашия сайт. Плъгинът с reCaptcha код за WordPress е с име WP-reCAPTCHA.

За да активирате  WP-reCAPTCHA е необходимо да изпълните стъпките описани по долу:

Първо е необходимо да инсталират  WP-reCAPTCHA. Това може да направите, като влезете в администрацията на WordPress и изберете от менюто вляво "Разширения" -> "Добавяне на още".  В полето за търсене изпишете  WP-reCAPTCHA. Ще се появят резултатите от търсенето. Натиснете бутона "Инсталиране". След като процесът по инсталация приключи успешно, ще видите потвърдително съобщение.

Можете да активирате плъгина, като ползвате линка "Включване на разширението".

За да можете да ползвате reCaptcha е необходимо да създадете ваш акаунт на адрес: www.google.com/recaptcha . След като се регистрирате, е необходимо да попълните името на вашия домейн. Ще ви се генерират 2 кода - Public Key и Private Key. Тези кодове са необходими и трябва да ги въведете в настройките на плъгина.

След като ги попълните, натиснете бутона "Save reCAPTCHA Options".
Captcha кодът е успешно инсталиран и конфигуриран. Можете да го видите на публикациите и страниците, на които е активирано публикуването на коментари.

500px270px
SuperHosting.BG
  WordPress
 • Активиране на Redis в WordPress (с Redis Object Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Има различни плъгини, които дават възможност за ползване на Redis в WordPress, два от които са... »
 • Ръчна промяна на URL адреса (домейна) на WordPress сайт
  Преди да преминете към промяна на URL адреса на вашия WordPress сайт, трябва да имате предвид как и къде точно е записан той в базата данни. Така ще можете да... »
 • Активиране на Redis в WordPress (с W3 Total Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Бележка: Преди да активирате Redis във вашия сайт, уверете се, че Redis е активиран в cPanel ->... »
 • Инсталация на WP-CLI
  WP-CLI е инсталиран на всички сървъри за споделен Linux хостинг, при СуперХостинг.БГ. В cPanel -> WordPress Manager by SuperHosting -> WP-CLI можете да видите дали WP-CLI е активиран за хостинг... »
 • Активиране на SSL - WordPress Manager by SuperHosting
  През WordPress мениджъра можете, с един клик на мишката, да инсталирате SSL сертификат и да го конфигурирате за работа с вашия WordPress сайт. Преди да е възможно да инсталирате SSL сертификат,... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg