1. Начало
  2. WordPress
  3. Инсталация и активация на reCaptcha код в WordPress

Инсталация и активация на reCaptcha код в WordPress

Captcha кодът представлява произволен код, най-често от букви и цифри, който трябва да се въведе от потребителя при регистрация, публикуване на съдържание, коментар или др. Така се прави верификация дали потребителя е автоматичен бот или реален потребител. Инсталацията и активацията на Captcha код при формите за публикуване на коментари, намалява драстично публикуването на спам съдържание във вашия сайт. Плъгинът с reCaptcha код за WordPress е с име WP-reCAPTCHA.

За да активирате  WP-reCAPTCHA е необходимо да изпълните стъпките описани по долу:

Първо е необходимо да се инсталира плъгина  WP-reCAPTCHA. Това може да направите, като влезете в администрацията на WordPress и изберете от менюто вляво „Разширения“ -> „Добавяне на още„.  В полето за търсене изпишете  WP-reCAPTCHA. Ще се появят резултатите от търсенето. Натиснете бутона „Инсталиране„. След като процесът по инсталация приключи успешно, ще видите потвърдително съобщение.

Можете да активирате плъгина, като ползвате линка „Включване на разширението„.

За да можете да ползвате reCaptcha е необходимо да създадете ваш акаунт на адрес: www.google.com/recaptcha. След регистрацията е необходимо да попълните името на вашия домейн. Ще ви се генерират 2 кода – Public Key и Private Key. Тези кодове са необходими и трябва да ги въведете в настройките на плъгина.

След като ги попълните, натиснете бутона „Save reCAPTCHA Options„. Captcha кодът е успешно инсталиран и конфигуриран. Можете да го видите на публикациите и страниците, на които е активирано публикуването на коментари.

Обновена: 27.05.2012

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още