Контактна информация в cPanel

Имейл адреси, до които ще бъдат изпращани системни съобщения

В контролния панел cPanel, в меню Информация за контакт, можете да зададете един или два административни имейл адреса за хостинг акаунта.

На тези имейл адреси ще получавате всички системни съобщения, които се генерират автоматично от контролния панел cPanel при определени действия и настройки.

Бележка: По подразбиране при активирането на нов хостинг акаунт се задава имейл адресът, с който е реализирана поръчката. Можете да промените тази информация по всяко време от меню Информация за контакт в cPanel. Можете да актуализирате административния имейл адрес и/или да добавите допълнителен.

Основен административен имейл адрес за контакт в cPanel

Основният имейл адрес за контакт в cPanel се използва по подразбиране при:

При заявка за забравена парола за достъп до контролния панел се изпраща съобщение до двата административни имейл адреса. Заявка за забравена парола може да бъде подадена от началната (login) страница, като се избере опция „Ресет на парола„.
Промяна (reset) на парола за хостинг акаунт

Заявка за генериране на бекъп за хостинг акаунта. При избор да се генерира нов архив на хостинг акаунта, ще получите уведомление на основния имейл в cPanel, след като приключи генерирането на архива. Можете да замените имейл адреса с друг по желание при подаване на заявката или да изключите опцията за изпращане на уведомление.

• Основният административен имейл адрес се използва по подразбиране от допълнителните платформи, които се предлагат в контролния панел, като например Softaculous. Можете да замените имейл адреса с друг по желание в съответната система или да изключите опцията за изпращане на уведомления.

Важно: Административният имейл адрес в cPanel не е основен имейл за верификация на клиентите. Основният имейл за верификация е този, който е зададен в клиентския профил.

Системни имейл нотификации от cPanel

За следните действия може да се активира уведомление от cPanel:

 • Имейл адресът за контакт бъде променен.
  Системата ще изпрати имейли на текущия и нов имейл адрес за контакти.
  • (допълнително уведомление, когато: Настройката за нотификации за имейл адрес за контакт е изключена)
 • Акаунтът запълва дисковото пространство.
  В случай че дисково пространство за хостинг акаунта се изчерпва, ще получите уведомление по имейл. Изпращат се няколко нотификации, като първата е при запълване на 80% от дисковото пространство.
 • Някой от имейл акаунтите запълва квотата си.
  Ако определен имейл акаунт използва 80% или повече от заделената дискова квота, ще получите уведомление по имейл.
 • Паролата за акаунта бъде променена.
  • (допълнително уведомление, когато: Настройката за нотификации при промяна на парола е изключена)
 • Някой влезе в акаунта.
  • (допълнително уведомление: Изпращане на нотификации и в случай, че има достъп от IP адрес, принадлежащ на мрежа, от която вече е достъпван контролния панел)
  • (допълнително уведомление, когато: Настройката за нотификации при успешен логин в акаунта е изключена)
Поддържайте контактната информация в контролния панел cPanel актуална, за да получавате своевременно системните съобщения.
Обновена: 14.08.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още