https://help.superhosting.bg/cloudflare-activation.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Активиране на CloudFlare в cPanel

Контролен панел cPanel
cloudflare, cdn, cdn hosting, cloudflare активация, cloudflare активиране

CloudFlare в cPanel

CloudFlare е CDN (Content Delivery Network) услуга, която се ползва за кеширане на статичното съдържание на сайтовете, като изображения, CSS и Javascript.

Тъй като CloudFlare разполага със сървъри по цял свят, кешираното съдържание от сайта се сервира от най-близката локация до тази на потребителя.

CloudFlare може да се активира за даден сайт, през контролния панел cPanel на хостинг акаунта. След като влезете в панела, изберете меню "Cloudflare".

Ако вече имате регистрация в CloudFlare, въведете данните за достъп (имейл и парола). Ако все още нямате регистрация, създайте нова с бутон Sign up.

CloudFlare в cPanel - избор на домейн

След като се зареди страницата на CloudFlare в cPanel, от падащото меню изберете сайта, за който искате да активирате услугата.

Когато за избрания домейн няма активирана CloudFlare услуга, на страницата ще видите текста "It looks like your domain mysupersite.com is not provisioned with Cloudflare."

Domain OverviewЗа да активирате CloudFlare за сайта, кликнете на иконката Domains.

В "Domain Overview" можете да видите статуса на услугата - inactive или active, да я активирате или деактивирате.

Provision Domain with CNAME SetupИзберете бутона Provision Domain with CNAME Setup и изчакайте докато статусът се промени на active и се покажат записите от DNS зоната на домейна.

Необходимо е да изчакате опресняването на DNS информацията, което може да отнеме до 4 часа. След този период статичното съдържание на вашия сайт ще се сервира от CloudFlare.

CloudFlare ще работи за поддомейна www. Ако за вашия сайт не е настроено пренасочване, без значение как ще се изпише домейна - с или без www, можете да настроите пренасочване, за да се зарежда винаги с www.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

2 Коментара към "Активиране на CloudFlare в cPanel"

Уведоми ме при
avatar
Андрей
Гост

Чудесна информация, само се чудя, ако имам настроен SuperCache мога ли да използвам и CloudFlare. Или по-добре само едно от двете?

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте,

Можете да използвате едновременно SuperCache и CloudFlare. Полза от активиране и на CloudFlare ще има, в случай че сайтът има много посетители от различни държави. В този случай, всеки посетител ще получава информация от най-близкия по местонахождение сървър на CloudFlare. Ако посетителите на сайта са основно от България, активиране на CloudFlare не е необходимо, тъй като SuperCache ще е напълно достатъчен. Това, което можете да вземете предвид, преди да активирате и CloudFlare, е че информацията от сайта ще се записва от още една система за кеширане. Това означава, че след като извършите промени по сайта, ще трябва кешираната информация да се обнови на няколко места, в SuperCache, CloudFlare и евентуално ако сте активирали и W3 Total Cache.

Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg