https://help.superhosting.bg/wp-manager-speed-up.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Ускоряване - WordPress Manager by SuperHosting

WordPress
wp redis, wp memcached, wordpress redis, wordpress memcached, wordpress, wp manager, wordpress manager, wordpress manager by superhosting, speed up wp, memcache wp, redis wp, w3tc, speed-up, ускоряване, кеширане

С инструмента Ускоряване в WordPress Manager можете да ускорите зареждането на вашия сайт, чрез използване на специална уеб технология за ускоряване. В зависимост от използваната към момента PHP версия за вашия WordPress сайт, чрез инструмента ще можете да активирате и използвате една от двете технологии Memcached или Redis.

Memcached и Redis са технологии за съхранение на информация (кеширане). Използват се за ускоряване на динамични уеб сайтове, чрез кеширане на данните и обектите им в паметта.

info-iconУскоряването на WordPress сайта се активира само с два клика на мишката. Автоматично се активира технологията Memcached или Redis и автоматично се задават настройки в плъгина W3 Total Cache.

Опции на ускоряването

Първо е необходимо да проверите с бутон Провери, дали вече има активирана технология за ускоряване в сайта. Извършва се проверка дали в сайта има инсталиран и активиран плъгина W3 Total Cache и дали е настроен да използва някоя от кеширащите технологии Memcached/Redis.

Когато за сайта е активирано ускоряването, с бутона Изчисти кеш ще можете да изчистите кешината информация в сайта. При успешно изчистване ще получите съобщение, че кешът е изтрит.

Когато ускоряването не е активирано за сайта, чрез бутона Ускори сайта, можете да го активирате. В сайта ще бъде инсталиран и настроен с подходящата кешираща технология плъгина W3 Total Cache.

При успешно активиране ще получите потвърдително съобщение, например:

За сайта е активирано ускоряването чрез Redis

Подробности за ускоряването

Активиране на ускоряването

Активирането на ускоряването представлява автоматизиран процес, при който се извършват няколко действия в сайта и хостинг акаунта.

  • в WordPress сайта се инсталира, настройва и активира най-новата версия на плъгина W3 Total Cache;
  • в хостинг акаунта се активира технологията Memcached или Redis, в зависимост от ползваната PHP версия за сайта;
  • в хостинг акаунта се активира и PHP модула memcache или redis, в зависимост коя технология ще се ползва за ускоряването;

Активиране на ускоряването за WordPress сайта може да се извърши и ръчно:

Активиране на Memcached в WordPress (с W3 Total Cache)

Активиране на Redis в WordPress (с W3 Total Cache)

Плъгин W3 Total Cache

За да е възможно сайтът да работи с технологиите Memcached или Redis, в WordPress е необходимо да се инсталира допълнителен плъгин.

За ускоряването се ползва плъгина W3 Total Cache, като се инсталира и конфигурира автоматично в сайта.

info-iconБележка: Използването на повече от един плъгин за кеширане на информацията в сайта не е препоръчително. Ако вече ползвате такъв, проверете дали поддържа технологията Memcached или Redis и само въведете коректните настройки за ползване.

Автоматични настройки на W3 Total Cache

Настройките за кеширане се задават автоматично в W3 Total Cache плъгина, като хост и порт за достъп до ускоряващата технология. Активират се следните типове кеширане: Database Cache, Object Cache, Page Cache и Minify (само за JS кода).

Портът, който се задава автоматично в настройките на плъгина, може да се види съответно за Memcached в Memcached Manager и за Redis в Redis Manager. Ако Memcached/Redis бъде деактивиран и активиран отново, портът ще се промени. В този случай е необходимо портът да се промени ръчно и в настройките на плъгина, за всеки тип кеширане, който се ползва.

Допълнителна настройка на типовете кеширане в плъгина може да се извърши през администрацията на WordPress -> Performance.

Memcached и Redis

Ако към момента на активиране се ползва PHP версия 5.6 или предишна, за ускоряването ще се включи технологията Memcached.

Ако версията на PHP е 7.0 или следваща, технологията за ускоряване ще бъде Redis.

За да е възможна връзката между Memcached/Redis и сайта, в хостинг акаунта автоматично се активира и PHP модула memcache/redis.

Спиране на ускоряването

В случай че се налага да спрете ускоряването на сайта, деактивирайте плъгина W3 Total Cache в WordPress. При следващо активиране на плъгина досега направените в него настройки ще са запазени и ускоряването ще бъде активирано отново.

Статията се отнася за: хостинг услуги с контролен панел cPanel и WordPress Manager by SuperHosting

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg