Какво е нает сървър?

Този вид хостинг се нарича още Dedicated хостинг или Dedicated сървър. При него потребителят наема сървър с желани спецификации от доставчика и разполага с всички ресурси на него.

Dedicated хостингът има множество предимства и дава голяма свобода на работа: клиентът може да конфигурира сървъра, да инсталира на него всякакъв софтуер и операционна система или да го раздели на виртуални машини, които да се използват за различни цели.

Този тип хостинг е по-скъп от VPS хостинга, но дава възможността да потребителят да избере параметрите на сървъра, които да отговарят най-точно на нуждите на дадения бизнес.

  • Доставчикът на Dedicated сървър услугата има грижата да подсигури хардуерно и мрежово сървъра. 
  • Потребителят има грижата да осигури софтуерната поддръжка и да конфигурира машината. 

Този вид хостинг изисква познания за администриране на сървъри и опит в тази сфера. 

Много е важно да се преценят правилно ресурсите, от които ще има нужда – RAM памет, дисково пространство, брой ядра, защото при нужда от промяна на спецификациите трябва да се подменят физическите компоненти на сървъра.

Този вид хостинг е подходящ за големи онлайн магазини, новинарски сайтове, блогове с висок брой посещения, популярни мобилни приложения, вътрешни фирмени системи или платформи и всякакви онлайн проекти, които искате да осъществите. В рамките на сървърното пространство можете да качвате и управлявате всички Ваши онлайн проекти.

СуперХостинг.БГ предлага на своите клиенти различни конфигурации за Dedicated сървър хостинг, от които можете да заявите този, който отговаря най-точно на Вашите нужди.

Към услугата Нает сървър получавате безплатно базова поддръжка:

  • Техническо обезпечаване на сървър;
  • Поддържане на работеща хардуерна инфраструктура;
  • Подсигуряване на непрекъснат достъп до интернет 24 часа в денонощието, 365 дни в годината, с изключение на времето необходимо за технологична профилактика за съоръженията, като ще бъдете предупредени за нея.
Обновена: 01.11.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още