Електронна медия (вид онлайн бизнес)

Електронните медии са силен трафичен „магнит“ за потребителите в интернет. Поддържането на електронна медия е отличен начин за генериране на висок трафик.

Дори създаването на обикновен блог (weblog) е форма на електронна медия, която ще се разраства благодарение на вашите статии и коментарите към тях на вашите посетители. Ако разполагате с хостинг от СуперХостинг.БГ можете веднага да инсталирате свой уеблог през WordPress мениджъра в контролния панел cPanel.

Разбира се може да създадете истинско електронно списание, с материали за строго определена категория, например за спорт, мода, туризъм, информационни технологии и т.н. За целта ви е необходим софтуер, който да позволява администриране на съдържанието – добавяне на ново съдържание по различни категории и подкатегории, възможност за преработка на готовото съдържание и т.н. За своята електронна медия може да използвате поръчков софтуер или готовия софтуер за управление на съдържанието WordPress, който се предлага с всеки хостинг пакет на СуперХостинг.БГ. Необходимо ще бъде само да отделите известно време, за да се запознаете с административния панел на WordPress.

В интернет непрекъснато се влива огромен поток новини и информация на всякаква тематика, които може да използвате в своето електронно списание. Ако сте наясно с материята (предполага се, че е така), тогава вие ще сте в състояние да пишете собствени статии по различни проблеми, свързани с темата на вашата електронна медия. Писането на статии по определени теми е отличен начин за привличане на трафик, тъй като търсачките работят чрез търсене по ключови думи – колкото повече материали напишете по дадена тема, толкова повече словосъчетания с ключовите думи за темата ще използвате. Това ще направи сайта ви по-лесно откриваем при търсене през търсещите машини. Същевременно статиите с интересна и полезна информация ще ви спечелят постоянни читатели, т.е. ще осигурят постоянен таргетиран трафик към сайта от посетители, които се интересуват от съответната тематика.

Обновена: 04.05.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още