1. Начало
  2. Домейни
  3. Трансфер на домейн
  4. Какво е EPP ключ (Auth код за трансфер) и как да го получа?

Какво е EPP ключ (Auth код за трансфер) и как да го получа?

ЕPP ключ или Auth код представлява допълнителен код, подобен на парола. Състои се най-често от комбинация на малки и големи букви, цифри и специални символи. Наличен е за домейни .com, .net, .org, .info, .biz, .eu и други. Използва се при трансфер на домейн към друг Регистрар. EPP ключът се предоставя от текущия Регистрар, от който се управлява домейна.

В случай че желаете прехвърляне на управлението на домейн към СуперХостинг.БГ, е необходимо да изискате EPP ключа от настоящия регистрар.

За домейни регистрирани чрез СуперХостинг.БГ изискването на EPP ключа, както и  отключването/заключването на домейн може да се направи от клиентския профил „Моят профил„. След като влезете във вашия профил изберете меню „Домейни – управление„. Ще видите списък с всички ваши домейни, регистрирани чрез СуперХостинг.БГ. Натиснете „Настройки„. Най-долу на страницата ще видите следната информация:

EPP ключ за трансфер на домейн

За да отключите или заключите домейн, изберете бутона „Редактирай„, след което можете да промените статуса. След това натиснете „Запази„.

За да получите EPP ключа, натиснете линка „Изпрати ЕPP ключа на контактния е-мейл„.

Забележка: Ключът се изпраща на контактния имейл адрес зададен за Регистранта в данните за домейна. В случай, че не сте сигурни кой е имейл адреса, то можете да видите, както и да го редактирате от меню „Домейни – управление“ -> „Контактни данни“.

Обновена: 15.01.2013

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още