https://help.superhosting.bg/transfer-eu-domain.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Трансфер на домейн от областта (.EU)

Трансфер на домейн
трансфер на домейн, eu, .eu, област eu, eurid, europe union domain, домейн eu

Процедурата по трансфер на домейни от областта .EU е малко по-различна от тази при другите домейни (.com, .net, .org). При домейните EU липсва опцията "забрана за трансфер", като трансферът се осъществява само с въвеждане на верификационен (EPP) код.

След успешен трансфер на домейн, той се подновява за 12 месеца, като оставащия период преди трансфера не се губи, т.е. допълнителният период се добавя към оставащия период. Самият трансфер се осъществява безплатно, а таксата, която се заплаща, е за подновяването на домейна.

Оторизационен (EPP) код за трансфер

Преди да стартирате трансфер на домейн е необходимо да разполагате с Authorization (EPP key) код за домейна.

Кодът за трансфер можете да видите в контролния панел за управление на домейна, при настоящия му регистрар. Ако в акаунта за управление на домейна кодът не може да бъде видян или изискан, трябва да го изискате от настоящия регистрар на домейна.

За домейни от областта .EU оторизационният код съдържа общо 16 букви и цифри, разделени с тирета, в следния формат XXXX-AAAA-BBBB-CCCC.

Стартиране на трансфера

След като разполагате с кода за трансфер, влезте в своя клиентски профил в superhosting.bg и в меню"Трансфер" изберете опцията "Стартирай трансфера".

Стартиране на трансфер на .eu домейн

Ще се отвори страница, в която ще трябва да въведете кода за трансфер, след което кликнете на бутона "Стартирай трансфера".

info-iconВажно: След въвеждане на верен код и кликване на бутона "Стартирай трансфера", трансферът на домейна се осъществява веднага. След като получите потвърждение за успешен трансфер, можете да управлявате DNS настройките на домейна през клиентския профил » Домейни-управление » Настройки.

info-iconБележка: В случай че кодът за трансфер е грешен или с изтекла валидност (40 дни), моля свържете се с настоящия регистратор на домейна и изискайте нов код за трансфер, след което отново ще можете да стартирате трансфера.

info-iconБележка: Трансфер на домейн .EU не може да се осъществи ако периодът на домейна е изтекъл преди повече от 40 дни (и домейнът е изтрит). В този случай, можете да пуснете поръчка за нова регистрация на същия домейн ако е свободен за регистрация.

СуперХостинг.БГ не извършва проверка, дали даден домейн отговаря на посочените по-горе условия. Регистрантът (собственикът) на домейна носи отговорност, за това дали домейнът отговаря на условията, за да може да бъде трансфериран при СуперХостинг.БГ.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
All rights reserved © 2005-2018 , www.superhosting.bg