https://help.superhosting.bg/transfer-eu-domain.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Трансфер на домейн от областта (.EU)

Трансфер на домейн
трансфер на домейн, eu, .eu, област eu, eurid, europe union domain, домейн eu

Процедурата по трансфер на домейни от областта .EU е малко по-различна от тази при .com, .net, .org и т.н. домейните. При домейните EU липсва опцията "забрана за трансфер", като  трансферът се осъществява само с имейл верификация и въвеждане на верификационен (EPP) код.

След успешен трансфер на домейн, той се подновява за 12 месеца, като оставащия период преди трансфера не се губи, т.е. допълнителният период се добавя към оставащия период. Самият трансфер се осъществява безплатно, а таксата, която се заплаща, е за подновяването на домейна.

Проверка на e-mail адрес

Преди да стартирате трансфер на домейн от областта .EU трябва задължително да се уверите, че имате достъп до имейл адреса, който е посочен при регистрацията на домейна. Това е необходимо, за да може да се осъществи имейл верификацията, без която домейнът не може да бъде трансфериран.

Проверка на имейл адреса можете да направите на сайта на EurID (регистър за областта .EU) http://www.eurid.eu -> Whois (от менюто горе вдясно).

.EU Whois

Въведете името на домейна, след което натиснете "Search". Въведете кода от картинката и ще видите контактната информация за домейна.

info-icon Важно: Ако нямате достъп до имейл адреса, с който е регистриран домейна, този адрес трябва да бъде променен с друг, от който ще може да се осъществи имейл верификацията.

Оторизационен (EPP) код за трансфер

Преди да стартирате трансфер на домейн е необходимо да разполагате с Authorization (EPP key) код за домейна.

Кодът за трансфер можете да видите в контролния панел за управление на домейна, при настоящия му регистрар. В случай, че в акаунта за управление на домейна кодът не може да бъде видян или изискан, трябва да го  изискате от настоящия регистрар на домейна.

За домейни от областта .EU оторизационният код съдържа общо 16 букви и цифри, разделени с тирета, в следния формат XXXX-AAAA-BBBB-CCCC.

Стартиране на трансфера

След като се уверите, че имейл адресът е актуален и имате достъп до него, влезете в своя клиентски профил на нашия уеб сайт и в секцията "Трансфер" изберете опцията "Стартирай трансфера".

Стартиране на трансфер на .eu домейн

Ще се отвори страница, в която  да въведете  DNS-те, които да бъдат приложени за домейна, веднага след като се трансферира. По подразбиране са въведени текущите DNS записи на домейна. Ако не желаете при трансфера DNS записите да се променят направо изберете бутона "Стартирай трансфера".

 Стартиране на трансфер

E-mail верификация

До няколко минути след стартирането на трансфера ще получите  верификационен имейл, чрез който трябва да потвърдите, че се съгласявате домейнът да бъде трансфериран. Имейлът се изпраща до адреса, посочен в контактната информация на домейна.

Верификационният имейл е на английски, изпраща се от нашия регистратор OpenSRS  и е с подател "Transfer" (do_not_reply@ns-not-in-service.com) и заглавие "Transfer Request for ime-na-domain.eu".


В имейлa се съдържа линк, който трябва да кликнете, за да потвърдите, че желаете домейнът да бъде трансфериран при нас. Изберете линка, за да отидете на сайта на нашия регистратор, където се въвежда оторизационния  код и се извършва потвърждението.

Изберете първата опция (както е показано на картинката), въведете оторизационния (EPP) код и кликнете върху бутона  "Submit Request".

Трансферът ще бъде успешно иницииран и ще видите следната информация:


До 5 дни след като дадете своето потвърждение, домейнът ще бъде трансфериран при СуперХостинг.БГ.

Веднага след като домейнът се трансферира ще ви изпратим потвърдителен e-mail, и новата дата, до която ще бъде активен.

Понякога регистрарът, от който ще се трансферира домейна (loosing registrar), също изпраща уведомление, че домейнът ще бъде трансфериран, което има обратен смисъл – да кликнете на линк, в случай че НЕ ЖЕЛАЕТЕ домейнът да бъде трансфериран. Ако получите такъв e-mail не е необходимо да отговаряте на него или да извършвате което и да било от действията, описани в него.

След като стартирате трансфера, в своя клиентски профил можете да следите статуса на трансфер през целия период, докато трае процедурата. В случай на неуспешен трансфер на домейна, ще получите уведомление по имейл, както и причината за отказа.

Условия за трансфер на домейн от областта .EU

1. Ако до датата на изтичане на домейна остават по-малко от 7 дни е възможно трансфера да не се осъществи. Ако трансферът не се осъществи поради недостатъчен оставащ период, домейнът трябва да бъде подновен при настоящия му регистратор, като след подновяването ще може да се инициира нов трансфер.

2. Ако към датата на пускане на заявката за трансфер, периодът на регистрация на домейна вече е изтекъл, трансфера не може да се осъществи. В този случай домейнът трябва да бъде подновен при настоящия му регистратор, като след подновяването ще можете да се инициира нов трансфер.

СуперХостинг.БГ не извършва проверка, дали даден домейн отговаря на посочените по-горе условия. Регистрантът (собственикът) на домейна носи отговорност, за това дали домейнът отговаря на условията, за да може да бъде трансфериран при СуперХостинг.БГ.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

Уведоми ме при
avatar
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg