Трансфер на домейн от областта .EU

За да прехвърлите домейн .eu към СуперХостинг.БГ, първо е нужно да направите поръчка за трансфер на домейна през сайта superhosting.bg.

След като поръчката е активирана, можете да стартирате трансфера на домейна през вашия клиентски профил » Трансфер на домейни » Стартирай трансфера.

Стартиране на трансфер на .eu домейн

След успешен трансфер домейнът се подновява за 12 месеца, като оставащия период преди трансфера не се губи, т.е. допълнителният период се добавя към оставащия период. Самият трансфер се осъществява безплатно, а таксата, която се заплаща, е за подновяването на домейна.

Код за трансфер

Преди да стартирате трансфера на домейна е необходимо да разполагате с Authorization (EPP key) код за домейна.

Кодът за трансфер можете да видите в контролния панел за управление на домейна, при настоящия му регистрар. Ако в акаунта за управление на домейна кодът не може да бъде видян или изискан, трябва да го изискате от настоящия регистрар на домейна.

За домейни от областта .EU оторизационният код съдържа общо 16 букви и цифри, разделени с тирета, в следния формат XXXX-AAAA-BBBB-CCCC.

Бележка: В случай че кодът за трансфер е грешен или с изтекла валидност (40 дни), моля свържете се с настоящия регистратор на домейна и изискайте нов код за трансфер, след което отново ще можете да стартирате трансфера.

Данни за регистрант

данни за регистрант

След като сте въвели кода за трансфер, попълнете данни за регистрант.

Можете да промените данните или да оставите вече въведените.

След като данните са проверени, стартирайте трансфера на домейна с бутон Стартирай трансфера.

Настройки на DNS записи след трансфера

Настоящите DNS записи на домейна ще се запазят след трансфера. Ако желаете да ги промените ще можете да го направите веднага след като трансферът е приключил успешно, от секцията „Домейни-управление“ » Настройки в клиентския ви профил.

Важно: След въвеждане на верен код и кликване на бутона „Стартирай трансфера“, трансферът на домейна се осъществява веднага. След като получите потвърждение за успешен трансфер, можете да управлявате DNS настройките му през клиентския профил » Домейни-управление » Настройки.

Бележка: Трансфер на домейн .EU не може да се осъществи ако периодът на домейна е изтекъл преди повече от 40 дни (и домейнът е изтрит). В този случай, можете да пуснете поръчка за нова регистрация на същия домейн ако е свободен за регистрация.

Обновена: 12.02.2024

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още