https://help.superhosting.bg/how-to-transfer-domain.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Как да стартирам трансфер на домейн?

Трансфер на домейн
трансфер на домейн, domain transfer, прехвърляне на домейн, преместване на домейн

Преди да стартирате трансфер на домейн е нужно да имате завършена поръчка за трансфер, да разполагате с кода за трансфер и домейнът да е отключен за трансфер.

1. Поръчка за услугата трансфер на домейн.

Преди да е възможно стартиране на трансфер на домейн, е необходимо да направите поръчка за услугата трансфер на домейн, през сайта на СуперХостинг.БГ. След като по поръчката се потвърди извършено плащане, трансферът на домейна ще може да се стартира през клиентския ви профил.

2. Код за трансфер и деактивирана забрана за трансфер.

Преди да стартирате трансфер на домейн е необходимо да разполагате с Authorization (EPP) key за домейна. Също така трябва да деактивирате забраната за трансфер, ако за домейна има наложена забрана за трансфер. Без да са спазени тези условия домейнът не може да бъде трансфериран.

Кодът за трансфер можете да видите в контролния панел за управление на домейна, при настоящия му регистрар. В случай че в настоящия акаунт за управление на домейна кодът не може да бъде видян, ще трябва да изискате от вашия регистрар да ви го предостави.

Стартиране на трансфера на домейна

За да стартирате трансфера, влезете във вашия клиентски профил  и в секцията "Трансфер" изберете опцията "Стартирай трансфера". В отворилото се поле въведете EPP кода.

Ако избраният домейн е асоцииран с хостинг акаунт, трябва да изберете какво ще стане с DNS настройките на домейна, след като се трансферира при СуперХостинг.БГ.

Възможностите са:

  • запазване на DNS записите;
  • автоматична промяна на DNS записите, с тези за хостинг акаунта;
  • произволно зададени DNS записи.

В зависимост от избора DNS настройките ще бъдат променени автоматично, веднага след като домейнът се трансферира при СуперХостинг.БГ. DNS настройките на домейна могат да бъдат направени и ръчно в последствие, веднага след като домейнът е трансфериран в СуперХостинг.БГ.

След като стартирате трансфера, в клиентския ви профил ще можете да следите статуса на трансфер. Информация за статуса ще е налична през целия период, докато трае процедурата по трансфер. Стандартно периодът на трансфер продължава до 6 дни, като започва да тече от датата, на която верификационният имейл е потвърден.

Условия за трансфер на домейн

1. Ако регистрацията или последното подновяване на домейн е било преди по-малко от 60 дни, трансфер на домейна не може да бъде осъществен. В този случай трябва да се изчака 60 дневния период да премине, след което домейнът да се пусне за трансфер.

2. Ако до датата на изтичане на домейна остават по-малко от 7 дни е възможно трансферът да не се осъществи. Ако трансферът не се осъществи поради недостатъчен оставащ период, домейнът трябва да бъде подновен при настоящия му регистрар, като 60 дни след подновяването ще може да се инициира нов трансфер.

3. Ако към датата на пускане на заявката за трансфер, периодът на регистрация на домейна вече е изтекъл, трансферът не може да се осъществи. В този случай домейнът трябва да бъде подновен при настоящия му регистрар, като 60 дни след подновяването ще можете да се инициира нов трансфер.

4. За да може домейнът да бъде трансфериран, необходимо е да имате достъп до e-mail адреса, който е въведен като `Administrative contact` при регистрацията на домейна. В случай че не сте сигурни кой e-mail адрес е въведен, можете да проверите на адрес: http://whois.domaintools.com/ime_na_domain

5. Ако за домейна е активирана услугата Privacy Protect (ID Protect), която скрива контактната информация, тази услуга трябва да бъде деактивирана. В противен случай не може да се изпрати верификационния e-mail за потвърждение на трансфера.

6. Ако последното подновяване на домейна е било преди по-малко от 45 дни преди стартирането на трансфер,  домейнът може и да не бъде трансфериран, или ако се осъществи трансфер  към периода на домейна НЯМА да се добави допълнителна година. В този случай трябва да се изчака 45-дневния период да премине, след което домейнът да се пусне за трансфер.

СуперХостинг.БГ не извършва проверка дали даден домейн отговаря на посочените по-горе условия, тъй като голяма част от информацията е достъпна само за собственика на домейна. Поради тази причина собственикът на домейна носи отговорност, за това дали домейна отговаря на условията, за да може да бъде трансфериран при СуперХостинг.БГ.

Стартирах трансфера, какво следва от тук нататък?

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
All rights reserved © 2005-2018 , www.superhosting.bg