Как да стартирам трансфер на домейн?

Преди да стартирате трансфер на домейн е нужно да имате завършена поръчка за трансфер, да разполагате с кода за трансфер и домейнът да е отключен за трансфер.

1. Поръчка за услугата трансфер на домейн

Преди да е възможно стартиране на трансфер на домейн, е необходимо да направите поръчка за услугата трансфер на домейн, през сайта на СуперХостинг.БГ. След като по поръчката се потвърди извършено плащане, трансферът на домейна ще може да се стартира през клиентския ви профил.

2. Код за трансфер и деактивирана забрана за трансфер

Преди да стартирате трансфер на домейн е необходимо да разполагате с Authorization (EPP) key за домейна. Също така трябва да деактивирате забраната за трансфер, ако за домейна има наложена забрана за трансфер. Без да са спазени тези условия домейнът не може да бъде трансфериран.

Кодът за трансфер можете да видите в контролния панел за управление на домейна, при настоящия му регистрар. В случай че в настоящия акаунт за управление на домейна кодът не може да бъде видян, ще трябва да изискате от вашия регистрар да ви го предостави.

Стартиране на трансфера на домейна

За да стартирате трансфера, влезете във вашия клиентски профил и в секцията Трансфер на домейни изберете опцията Стартирай трансфера.

Код за трансфер

въвеждане на кода за трансфер

В полето въведете кода за трансфер, който сте взели предварително от настоящия рестратор на домейна.

В случай че кодът за трансфер е грешен, моля свържете се с настоящия регистратор на домейна и изискайте нов код за трансфер, след което отново ще можете да стартирате трансфера.

Данни за регистрант

данни за регистранта

След като сте въвели кода за трансфер, попълнете данни за регистрант.

Можете да промените данните или да оставите вече въведените.

Внимателно проверете въведения имейл адрес, тъй като на него ще получите важно писмо, след като трансферът приключи.

Важно: След успешен трансфер на домейна на посочения имейл адрес в „Данни за регистранта„, ще получите верификационен имейл и в рамките на 15 дни трябва да верифицирате имейл адреса, чрез клик на линка в мейла. Ако в посочения срок имейл адресът не бъде верифициран домейнът ще бъде спрян.

Настройки на DNS записи след трансфера

Ако избраният домейн е асоцииран с хостинг акаунт, трябва да изберете какво ще стане с DNS настройките на домейна, след като се трансферира при СуперХостинг.БГ.

настройки на DNS

Възможностите са:

  • Запази DNS записите;
  • Използвай DNS записите на хостинг акаунта, за този домейн;
  • Задай следните DNS записи.

В зависимост от избора DNS настройките ще бъдат променени автоматично, веднага след като домейнът се трансферира при СуперХостинг.БГ. DNS настройките на домейна могат да бъдат направени и ръчно в последствие, веднага след като домейнът е трансфериран в СуперХостинг.БГ.

След като стартирате трансфера, в клиентския ви профил ще можете да следите статуса на трансфер. Информация за статуса ще е налична през целия период, докато трае процедурата по трансфер. Стандартно периодът на трансфер продължава до 6 дни, като започва да тече от датата, на която верификационният имейл е потвърден.

Вижте още:

Какво е трансфер на домейн и какви са условия за трансфер на домейн? | Help

Стартирах трансфера, какво следва от тук нататък? | Help

Статуси при трансфер на домейн | Help

Обновена: 12.02.2024

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още