1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да добавим опцията за Login с Facebook за клиенти в онлайн магазина?

Как да добавим опцията за Login с Facebook за клиенти в онлайн магазина?

Добавете към Вашия онлайн магазин функционалността за логин на Вашите клиенти с профил във Facebook, чрез активиране на допълнението „Login с Facebook за клиенти„.

С това допълнение ще дадете възможност на потребителите Ви да създадат/влязат в акаунта си във Вашия магазин, като използват данните си за достъп за социалната мрежа.

Бележка: Допълнението „Login с Facebook за клиенти“ не замества вградената функционалност на магазина за създаване на акаунт, но е алтернативен начин за създаване на акаунт.

Логването в магазина чрез Facebook спестява време на клиентите Ви, което може да повиши броя на създадените акаунти.

За да активирате допълнението, кликнете на „Научи повече“ и след това „Инсталирай допълнението„.

Допълнение – Login с Facebook профил

За да можете да използвате тази опция в магазина Ви, ще е необходимо да следвате следните стъпки по вграждане на Facebook login в Shopiko.

Етап 1: Създаване на Application във Facebook

1. Влезте в https://developers.facebook.com/.

2. В меню My Apps изберете Create New App.

Създаване на Application във Facebook

3. Пред Вас ще се отвори диалогов прозорец с няколко възможности в зависимост от търсената функционалност. Изберете „Потребител“ и натиснете бутона „Next“.

Select an App type

4. На следващата стъпка въведете име (Display Name) и имейл адрес (App Contact Email). Накрая кликнете върху бутона „Create App“ в долния десен ъгъл.

Детайли

Важно! Името НЕ може да съдържа „Facebook“.

5. Ще се зареди страницата на създаденото приложение. В горния ляв ъгъл се намира поле с App ID.

App ID

6. Копирайте този код и го поставете в настройките на допълнението „Login с Facebook за клиенти“ във Вашия онлайн магазин.

Настройки на Facebook Login-а

7. Следващата стъпка е да настройм приложението. Отидете във Facebook for Developers. От списъка с продукти изберете Facebook Login, като за целта натиснете бутона „Set Up“.

Изберете опцията Facebook Login

8. От менюто вляво кликнете върху опцията „Settings“, а после изберете „Basic“.

Задайте настройката Basic

9. В полето „App Domains“ попълнете Вашия домейн, например https://imagine.shopiko.bg. Въведете и URL адрес към Политики за поверителност на сайта в раздел „Privacy Policy URL“ като например https://imagine.shopiko.bg/gdp-privacy-policy.html. Добавете и линк в секция User Data Deletion. Изберете категория Shopping. Не забравяйте да натиснете бутона „Save changes“, преди да продължите.

Попълнете коректно всички задължителни полета

Важно! User Data Deletion – поставете url адрес, който съдържа информация как потребителите да изтрият/премахнат въведените данни в сайта (например линк към „Политика за поверителност“ в сайта).

Етап 2: Валидация на домейна (Domain Whitelisting)

1. Копирайте посочения в настройките на допълнението домейн. Това е адресът, на който може да бъде достъпен Вашият магазин. За домейните следва да бъде инсталиран SSL сертификат. Как да го направите ще научите от тази статия: SSL сертификат на магазина (Shopiko).

2. От страницата на App във Facebook изберете секция Products + » Facebook Login » Settings.

3. В поле Valid Oauth Redirect URIs въведете посочения в настройките на допълнението домейн (Стъпка 2) и потвърдете с бутон Save Changes.

Въведете URL

Активирайте и опция Login with the JavaScript SDK. Поставете url адреса на Вашия магазин в секция: Allowed Domains for the JavaScript SDK. В секция Deauthorize Callback URL посочвате url адрес https://domain.bg/login.html

Активиране на опция Login with the JavaScript SDK

4. Отидете в меню App Review » Permissions and Features. Заявете право на достъп за поле „email“ и „public_profile “ от бутон Request Access (колона Action).

Permissions and Features

5. Завършете настройката като активирате приложението с бутон Live.

Активиране на switch бутона Live

След като сте изпълнили стъпките по-горе на страницата за „Вход за клиенти“ във Вашия Shopiko магазин ще се покаже бутон „Вход с Facebook“.

Визуализиране на опцията Вход с Facebook в онлайн магазина

Важно! В случай че добавите нов или промените домейна на своя онлайн магазин, то следва да повторите стъпките по-горе, за да го верифицирате.

Ако срещнете затруднение на някоя от стъпките и имате нужда от съдействие, свържете с нас по чат, имейл или телефон.

Обновена: 09.11.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още