1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да добавим Pay by Bank в онлайн магазина си?

Как да добавим Pay by Bank в онлайн магазина си?

Ако сте активен търговец и използвате Shopiko, развивайки Вашия онлайн бизнес, вероятно търсите начини как да усъвършенствате своя онлайн магазин. В платформата вече е наличен още един удобен разплащателен метод, наречен Pay by Bank.

Pay by Bank е нов улеснен начин за банков превод, познат и като „Отворено банкиране“ (Open Banking).

Този метод на плащане позволя клиентите да направят бързо и лесно плащане по банков път директно от своите банкови сметки към сметката на търговеца без забавяне и отлагане на плащането. При приключване на поръчката клиентът бива насочен с линк да избере своята банка и да направи веднага плащането.

Как да добавите Pay by Bank към своите методи за разплащане:

  1. Свържете се с IRIS Solutions и сключете договор с тях за предоставяне на услугата. Одобрението е изцяло онлайн и в рамките на един работен ден, а понякога дори в рамките на час-два.
  2. След активиране на договора, ще Ви бъде предоставен „Ключ“.
    Достъпвате администрацията на Shopiko магазина > меню Настройки > Плащане. Кликате върху метода Pay by Bank (Отворено банкиране) и поставяте предоставения „Ключ“ .
Настройка на метод за плащане

Активирайте метода на плащане с плъзгащия бутон горе вдясно и потвърдете данните със зеления бутон „Запази“.

След активиране на метода Pay by Bank (Отворено банкиране) при завършване на поръчката клиентите ще имат възможност да го изберат като вариант за плащане.

Интеграция на Pay by Bank

При избор на платежен метод “Pay by Bank” клиентът бива прехвърлен към страница, на която да избере своята банка.

Iris Solutions

При избор на банка, на следваща стъпка е необходимо да се достъпи клиентският профил на сайта на банката. Ако използвате мобилно устройство, системата Ви насочва направо към онлайн банкирането на телефона. След вход в клиентския профили или в банковото приложение, автоматично се зарежда попълнено платежно нареждане, което само трябва да бъде потвърдено по стандартният за клиента метод.

С тази последна стъпка плащането е завършено и клиентът е насочен обратно към страницата на магазина за потвърждение на неговата поръчка.

Вижте също: Поддържани методи на плащане в онлайн магазина

В случай че срещнете затруднение на някоя от стъпките за активация на платежния метод, свържете се с нас, за да Ви съдействаме своевременно.

Обновена: 05.12.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още