https://help.superhosting.bg/import-and-upgrade-cms-in-softaculous.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Импорт и обновяване на система в Softaculous

Joomla
импорт, import cms in Softaculous, добавяне на система в Softaculous, автоматично обновяване, нови версии

Платформата Softaculous предоставя възможност да бъдете автоматично уведомявани при наличието на нова версия на системите, които използвате за разработка на вашите сайтове и приложения. Също така се предоставя възможност  бързо и лесно да извършвате актуализациите им към по-нови версии. Възможно е при обновяване да настроите автоматично генериране на бекъп за съответните системи и да върнете дадена система към предишната използвана версия от вече генерирания архив.

С цел по-лесно управление и обновяване на системите е възможно системи, които вече сте инсталирали ръчно да бъдат добавени в Softaculous, след което ще можете да се възползвате от функционалностите, които предлага платформата и да ги управлявате автоматизирано.

Импорт

Можете да извършите импорт на текущите инсталирани системи във вашия хостинг акаунт от контролния панел за хостинг акаунта cPanel. Импортът се осъществява бързо и лесно в няколко стъпки:

 • изберете иконата Softaculous от контролния панел;
 • изберете от лявото меню категорията, към която принадлежи използваната от вас система (блогове, портали, форуми или друга);
 • изберете от лявото меню типа на системата, която желаете да импортнете (WordPress, Joomla или друга);
 • в дясно сeлектирайте опция "Внасяне";
 • селектирайте домейна, за който е инсталирана системата, от падащото меню "Избери домейн";
 • попълнете директорията, в която е инсталирана системата в полето "В директория". В случай че системата не е обособена в поддиректория, можете да оставите полето празно.

  import_system

  Импорт на вече инсталирана система в Softaculous

След като сте попълнили съответната информация, изберете бутона "Внасяне" и изчакайте докато приключи импортирането. Операцията може да отнеме до няколко минути. При успешно завършване ще получите съобщение "Поздравления, софтуерът е внесен успешно".

За да достъпите добавената система и да проверите дали текущата инсталирана версия на системата е актуална, изберете "Назад към преглед".

Обновяване

instalations

Преглед на текущите инсталирани системи

В секция "Инсталации" ще видите всички налични инсталации, добавени до момента за съответния тип система, както и подробна информация за тях: адрес на инсталацията, датата, на която е добавена системата и текущата версия.

Ако е налична по-нова версия на добавената система, срещу съответната инсталация ще се визуализира опция за актуализация към по-нова версия, в случай че е възможна такава.

За да извършите актуализация е достатъчно да кликнете върху опция "Ъпгрейд до версия x.x.x", да поставете отметка пред "Create Backup" и да изберете бутон "Ъпгрейд". При успешно завършване на операцията ще получите съобщение "Поздравления, софтуерът е актуализиран успешно".

upgrade

Обновяване на системата към по-нова версия

При наличие на проблем с актуалната версия на системата няма проблем да възстановите предишното състояние на системата от генерирания архив по време на ъпгрейда на системата. За да възстановите архив, е необходимо в горния десен ъгъл да изберете икона "Резервни копия и възстановяване", където ще намерите списък с наличните към момента архиви, както и информация за техния размер в MB и версия на системата по време на генерирането им.

От "Опции" срещу съответния архив изберете иконата "Възстановяване" и бутон "Възстановяване на инсталация". При успешно завършване на операцията ще получите съобщение "Вашето резервно копие е възстановено успешно".

За да достъпите добавената система и да извършите допълнителни настройки за актуализации и генериране архиви, изберете "Назад към преглед".

Автоматизирани актуализации и архиви

Актуализирането на системите може да се извършва и автоматично, без да е необходима намеса от ваша страна. Затова е необходимо да се направят настройки за автоматично обновяване в Softaculous.

500px270px
SuperHosting.BG
  Joomla
 • Активиране на Redis в Joomla! (версии след 3.4.x)
  Redis се поддържа в Joomla! от версия 3.4.0. Активирането на Redis в Joomla! се извършва през административния панел. Бележка: Преди да активирате Redis в Joomla!, уверете се, че Redis е активиран... »
 • Joomla! - Изграждане на уеб сайт за няколко минути
  CMS (Content Management System) системите за управление на съдържанието са уеб приложения, които дават възможност на уеб сайт администраторите лесно да публикуват, допълват, редактират и изтриват съдържание, снимки и документация... »
 • Error establishing a database connection
  Съобщенията за липса на връзка с базата данни са различни в зависимост от използвания CMS за сайта. При WordPress съобщението е: Error establishing a database connection При Joomla е: Database Error: Unable to connect... »
 • Повишаване на сигурността на Joomla!
  Системата Joomla! е безплатна, с отворен код и е една от най-използваните в Интернет пространството и долу-описаните методи не могат да гарантират 100% сигурност и неприкосновеност за вашия сайт. Това... »
 • Какво е Joomla?
  Joomla! представлява система за управление на съдържанието (CMS) и е широко разпространена система, която се ползва за изработката на динамични сайтове. Лесната инсталация, наличието на български език и широките възможности... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg