1. Начало
  2. Хостинг
  3. Softaculous
  4. Автоматично обновяване на системи чрез Softaculous

Автоматично обновяване на системи чрез Softaculous

Актуализирането на системите може да се извършва и автоматично чрез Softaculous.

Настройките могат да бъдат направени още при инсталация на системата, като изберете Advanced Options. Възможно е да се включат и на по-късен етап.

Ако вече имате инсталирана система, настройките за автоматични актуализации можете да зададете от „Опции„, а срещу съответната инсталация да изберете иконата „Редактиране на детайли„.

Ще се заредят следните опции:

global_advanced_settings
Настройки за автоматично обновяване на система
  • Спиране на уведомления за обновяване (Disable Update Notifications)

По подразбиране, при наличие на нова версия на инсталирана в акаунта система ще бъдете уведомени по имейл. Съобщенията се изпращат чрез Softaculous. В случай че не желаете да получавате уведомление за съответната инсталация на система, можете да поставите отметка на тази опция. Това ще спре нотификациите при налична нова версия.

Съобщенията се изпращат до имейл адреса, който сте указали в меню „Email Settings“. Ако не желаете да получавате нотификации за нито една от системите, можете да промените настройките в меню „Email Settings“.

  • Автоматично обновяване (Auto Upgrade)

Актуализациите на системите могат да се извършват ръчно или автоматизирано без да е необходима намеса от ваша страна. Ако желаете обновяването да се извършва автоматично, е необходимо да селектирате опция „Auto Upgrade“. При излизането на нова версия на инсталирана в хостинг акаунта система, тя ще бъде автоматично обновена. След обновяване ще получите уведомителен имейл.

Обновена: 17.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още