Inodes (айнод, ай-нод)

Какво е inode (айнод, ай-нод)?

Inode (айнод, ай-нод) представлява всеки един файл, директория и symlink в хостинг акаунта.

Какъв е броят inodes, който се предлага при хостинг плановете?

Броят inodes, който се предлага при хостинг плановете, е както следва:

СуперСтарт – до 90 000 файлове и директории

СуперПро – до 180 000 файлове и директории

СуперХостинг – до 270 000 файлове и директории

хостинг акаунт в Реселърски пакет – до 60 000 файлове и директории

Информация за броя inodes може да бъде намерена в сравнителната таблица на предлаганите хостинг планове и реселърски пакети от СуперХостинг.БГ, в секцията „Разширени системни параметри„.

Къде мога да намеря информация колко inodes има в моя акаунт?

Информация за броя inodes е налична в клиентския профил в сайта на СуперХостинг.БГ. След като влезете в „Моят профил“ изберете меню „Хостинг акаунти„. Изберете „Детайли“ срещу хостинг акаунта, след което най-долу ще видите секция „Разширени системни параметри„.

Информация за разширени системни параметри

Натиснете „Детайли“ и ще се зареди страница с информация. В секцията „Брой файлове и директории (Inodes)“ ще намерите статистика за броя inodes в акаунта. Информацията се обновява веднъж на ден (сутрин).

Графика на Inodes

Имате възможност да изберете различен период, за който да се покаже информацията. Под графиката е налична информация и за броя файлове и директории в акаунта по дни.

Мога ли да видя броя Inodes в контролния панел cPanel?

Inodes в cPanel

Да, възможно е. Броят на файловете и директориите, както и разпределението им в хостинг акаунта, можете да видите, след като влезете в контролния панел cPanel и достъпите „Inodes by SuperHosting„.

При избор на име на директория, отдолу ще се появи списък с наличните в нея файлове и директории. Визуализират се само директориите и броят на айнодовете в тях. Не се показва списък с файловете в съответната директория.

Информацията се извлича веднага. Имайте предвид, че при наличие на голям брой айнодове, показването на информацията отнема време.

Какво да направя, ако броят на файлове и директориите е над моя план?

Най-често повишеният брой айнодове е от натрупани кеш файлове от самите системи, инсталирани в акаунта, различни логове и временни файлове. Препоръчително е да разгледате съдържанието на акаунта и да премахнете всякаква излишна информация (включително и системи, които не се ползват).

В случай че броят на файловете и директориите не може да бъде сведен до стойността за ползвания план, вариант е преминаването към следващ хостинг план или самостоятелен сървър.

Обновена: 09.11.2020

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още