1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да настроим опцията Live shopping в онлайн магазина си?

Как да настроим опцията Live shopping в онлайн магазина си?

Нарастването на интереса към определени стоки и услуги, както и желанието на потребителите да се сдобият с тях за отрицателно време, доведоха до трансформация и модернизиране на онлайн търговията.

Един от примерите за това е функционалността Live shopping, която вече е налична в Shopiko. Тя Ви позволява да създавате видео събития в реално време, които да излъчвате директно във Вашия онлайн магазин. По този начин имате шанса да представите продуктите си още по-атрактивно и да насочите вниманието на потенциалните си клиенти върху ценните им качества.

Добавяйки този инструмент във Вашия сайт, получавате още една възможност да увеличите продажбите си. Затова не пропускайте да се запознаете с него отблизо.

Как да инсталирате Live shopping в онлайн магазина си?

Влезете в секция Допълнения > Всички > Live Shopping > Инсталирай допълнението.

Инсталиране на допълнението Live shopping

След това ще се появи таб в секция Маркетинг, през който също ще можете да управлявате своите видео събития.

Live shopping събития

Щом инсталирате допълнението, можете да персонализирате предстоящото събитие, което планирате да споделите с аудиторията. Ето как се случва:

• Натиснете бутона + Добави събитие.

• Въведете заглавие на събитието. Например „Представяне на новото червило Х“. То ще бъде видимо за посетителите на Вашия онлайн магазин. Кликнете върху „Запис“, за да го запазите.

Заглавие на събитието

• Следва да добавите детайлите около самото събитие. Избирате дата и час, след което въвеждате по-подробно описание и вмъквате снимки.

Настройка на видео събитието

• Ще видите отметка за скриване на събитието от публичната част на сайта. Можете да се възползвате от тази опция, в случай че искате събитието да остане инкогнито за посетителите на сайта до определен момент.

• На следващата стъпка ще видите поле за въвеждане на линк от YouTube. Ако предварително сте записали и качили видеоклипа в YouTube, е необходимо само да копирате неговия url адрес и да го поставите на указаното място. Можете да поставите линк и към директно излъчващо се видео, което стартирате в YouTube.

Добавяне на видео от YouTube

• Под видео секцията ще видите бутон за добавяне на продукт, който ще презентирате по време на събитието.

• Опцията „Покажи всички скрити продукти“ Ви позволява да покажете ексклузивно онези продукти, които сте скрили от публичната част на сайта и посетителите все още не са видели.

• От бутона „Премахни всички времена“ ще можете да отстраните вече зададените времена на продуктите, които вече сте настроили.

Накрая запазете направените промени с клик върху бутона „Запис“.

Важно: Записаните и излъчени вече видеа във Вашия онлайн магазин ще бъдат достъпни за последващи гледания на името-на-сайта/live.html. В случай че искате да улесните клиентите си, когато ги достъпват, можете да създадете пряк път до тях, чрез банер или кликаем елемент.

Вижте също: Основни настройки на онлайн магазина

Ако се нуждаете от съдействие, свържете с нас по чат, имейл или телефон.

Обновена: 16.02.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още