1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да активираме мобилната версия на онлайн магазина?

Как да активираме мобилната версия на онлайн магазина?

Мобилната версия е отделна версия на Вашия онлайн магазин, която е оптимизирана специално за разглеждане през различни мобилни устройства.

Дизайнът на мобилната версия на онлайн магазина е SEO оптимизиран и предлага много добро мобилно потребителско изживяване.

Бележка: Дизайн шаблоните на Shopiko са мобилно оптимизирани, което означава, че магазинът ще се зарежда оптимално и на мобилни устройства. Въпреки това, ако желаете, можете да активирате отделната олекотена мобилна версия.

За да активирате отделната мобилна версия, влезте в административния панел, изберете от главното меню Настройки » Мобилна версия и маркирайте опцията Активна специализирана мобилна версия.

mobile-shop-site

В горния десен ъгъл можете да видите статуса на мобилната версия за Вашия магазин.

За Ваше удобство предлагаме избор от 2 варианта на отделната мобилна версия – Класическа или Мобилна версия 2.0.

Всяка мобилна версия има своя визия и функционалности.

mobile-shop-site

Класическа мобилна версия

Класическата мобилна версия е със семпъл и изчистен изглед. При нея някои от функционалностите, които са налични в десктоп версията на шаблона липсват.

Тази версия представлява отделно мобилно уеб приложение с олекотен back-end и отделен адрес за всяка страница. Всяка страница от тази версия разполага с cannonical елемент, сочещ към оригиналната страница от десктоп версията на сайта.

В случай че предпочитате продуктите Ви да се визуализират само с изображения (без текстови заглавия), използвайте опцията „Скриване имената на продуктите в списъка“.

Примерен изглед с имена на продуктите.
Примерен изглед с имена на продуктите.
Примерен изглед със скрити имена на продуктите.
Примерен изглед със скрити имена на продуктите.

Мобилна версия 2.0

„Мобилна версия 2.0“ е проектирана да поддържа пълната функционалност на десктоп версиите, но е силно оптимизирана за мобилни устройства. Тази мобилна версия използва технологията „Dynamic Serving“, което позволява мобилната и десктоп версията да споделят еднакви адреси за всяка страница и продукт от магазина Ви. Системата на Shopiko разпознава устройството, от което се достъпва Вашият онлайн магазин и подава правилната страница за него.

Обновена: 14.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още