1. Начало
  2. Хостинг
  3. Хостинг терминология
  4. Node.js хостинг за Node.js сайтове

Node.js хостинг за Node.js сайтове

Node.js хостинг означава сървърна среда, в която Node.js платформата може да работи и да задвижва Node.js сайтове и приложения. При уеб хостинг услугата (споделен хостинг и Managed VPS) в cPanel се предлага специален инструмент за създаване на такава сървърна среда. При услугата собствен виртуален сървър (VPS) Node.js се инсталира като отделно сървърно приложение. Това дава възможност за прилагане на специфични настройки за Node.js, които не биха били възможни при уеб хостинг услугата.

Вижте още: Какво е Node.js? | Blog

При СуперХостинг.БГ можете да използвате Node.js на всички предлагани хостинг услуги.

Node.js на споделен хостинг

Node.js можете да използвате при хостинг план СуперХостинг. Имате възможност да качите Node.js приложение веднага, след като хостинг услугата е активирана и хостинг акаунтът е създаден. Можете да стартирате Node.js приложение с минимални усилия и действия и да изберете от най-новите, последни версии на Node.js. През cPanel може лесно да се стартира специална виртуална среда за Node.js, а управлението на средата е през лесен графичен интерфейс.

Създаване на сървърна среда в хостинг акаунта за Node.js сайт.
Създаване на сървърна среда в хостинг акаунта за Node.js сайт.

През инструмента Setup Node.js App (Настройка на Node.js приложения) в cPanel можете да променяте настройките на средата, използваната версия на Node.js, да стартирате, спирате и премахвате приложения. За бази данни към приложението можете да използвате най-известните релационни бази данни – MySQL (MariaDB), PostgreSQL, SQLite.

Подробна инструкция за създаване на специалната среда, в която да работят Node.js приложенията: 🔗 Създаване на виртуална среда за Node.js приложения в cPanel | Help

Node.js на Managed VPS

Managed VPS е виртуален управляем сървър, който съчетава най-доброто от двата свята – лесното управление и осигурената техническа поддръжка на споделения хостинг плюс самостоятелността на виртуалния сървър.

При услугата Managed VPS системната администрация се извършва от нас. Node.js се поддържа на всички Managed VPS сървъри, като е включен към плановете Pro, Mega и Business.

Managed VPS услугата се предлага с контролен панел cPanel, в който има инструмент (Setup Node.js App) за създаване на сървърна среда за Node.js.

Node.js на собствен виртуален сървър (VPS)

При услугата виртуален сървър можете сами да инсталирате всички необходими сървърни приложения и да извършите всички техни системни настройки. Ще е нужно Node.js да бъде инсталиран и системно настроен. Допълнително ще трябва да инсталирате и технологиите, които работят съвместно с Node.js.

При тази услуга ще отнеме повече време, преди да е възможно да се стартира Node.js приложение. И ще имате нужда от системен администратор или знания по администрация на сървър, за да можете да извършвате поддръжка и управление. При тази услуга ще можете да използвате всякакви сървърни приложения и технологии например нерелационни бази данни като MongoDB и други.


Вижте повече: 🔗 За какво се използва Node.js и какви са ползите от него? | Blog

Обновена: 12.10.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още