https://help.superhosting.bg/php-code-in-html.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Изпълнение на php скрипт поставен в html файл (HTML да се изпълнява като PHP)

PHP
php, скрипт, html, php code, add handler

Може да се обработи php скрипт във файл с разширение .html,  като затова трябва да се добави в .htaccess файл посочения ред:

AddType application/x-httpd-php5 .html

Можете да проверите настройката като създадете следния .html файл с php код:

<html>
<head></head>
<body>
<?php echo "Hello!"; ?>
</body>
</html>

Запазете файла с име test.html и го качете в хостинг акаунта ви.  Изпишете в браузъра http://вашият-домейн.com/test.html и ще видите съобщението Hello!

500px270px
SuperHosting.BG
  PHP
 • Какво е PHP модул (PHP разширение)?
  PHP модулите представляват разширения за PHP, най-често написани на програмния език C. PHP модулите могат да се компилират с PHP, така че да се зареждат статично (като са част от... »
 • Ползване на различен php.ini файл за PHP (cli) през SSH
  При ползване на PHP през команден режим по подразбиране с командата php се стартира PHP CLI бинарния файл, който отговаря на PHP версията инсталирана по подразбиране. За списък с всички опции... »
 • PHP CLI (Command Line Interface)
  PHP има различни интерфейси (SAPI) за взаимодействие със средата, в която работи, и за връзка с външни (за PHP) технологии. Два от интерфейсите са PHP CLI и PHP CGI (FastCGI). От версия... »
 • Какво е CGI, FastCGI?
  CGI (Common Gateway Interface) е уеб технология и протокол, по правилата на който се извършва комуникацията между уеб сървър (HTTP сървър) и други външни приложения (например PHP). CGI разширява възможностите... »
 • Активиране на PHP модул/разширение в хостинг акаунта
  Активиране на PHP модул през PHP Manager by SuperHosting За улеснено активиране и деактивиране на PHP модули в хостинг акаунта може да използвате PHP Manager by SuperHosting, в контролния панел cPanel. При... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg