https://help.superhosting.bg/php-ftp-connect.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Как да ползвам PHP функцията ftp_connect?

PHP
ftp_connect, ftp, php ftp

На всички Linux хостинг планове предлагани от СуперХостинг.БГ се поддържат PHP функциите FTP. Тези функции дават възможност за свързване към сървър чрез FTP протокол и достъп и управление на файлове. За свързване се ползва функцията ftp_connect(). За успешна връзка е необходимо да се укаже хост и порт. Портът за свързване с FTP по подразбиране е 21. На сървърите за споделен хостинг обаче от съображения за сигурност изходящи връзки към порт 21 са филтрирани.

Вариант за успешно свързване е, ако имате контрол над отсрещния FTP сървър и можете да промените порта, на който работи. В този случай може да се свържете като използвате различен порт от портът по подразбиране. Например, ако преместите FTP сървъра на порт 100, бихте могли да се свържете с него по следния начин:

ftp_connect($ftp_server,100)

500px270px
SuperHosting.BG
  PHP
 • Какво е PHP модул (PHP разширение)?
  PHP модулите представляват разширения за PHP, най-често написани на програмния език C. PHP модулите могат да се компилират с PHP, така че да се зареждат статично (като са част от... »
 • Ползване на различен php.ini файл за PHP (cli) през SSH
  При ползване на PHP през команден режим по подразбиране с командата php се стартира PHP CLI бинарния файл, който отговаря на PHP версията инсталирана по подразбиране. За списък с всички опции... »
 • PHP CLI (Command Line Interface)
  PHP има различни интерфейси (SAPI) за взаимодействие със средата, в която работи, и за връзка с външни (за PHP) технологии. Два от интерфейсите са PHP CLI и PHP CGI (FastCGI). От версия... »
 • Какво е CGI, FastCGI?
  CGI (Common Gateway Interface) е уеб технология и протокол, по правилата на който се извършва комуникацията между уеб сървър (HTTP сървър) и други външни приложения (например PHP). CGI разширява възможностите... »
 • Активиране на PHP модул/разширение в хостинг акаунта
  Активиране на PHP модул през PHP Manager by SuperHosting За улеснено активиране и деактивиране на PHP модули в хостинг акаунта може да използвате PHP Manager by SuperHosting, в контролния панел cPanel. При... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg