https://help.superhosting.bg/phpbb-activate-bulgarian-language.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

phpBB - Добавяне на български език

phpBB
phpbb bg, phpbb български, phpbb български език

Освен стандартно предлагащите се езици при инсталацията на phpBB, има и допълнително създадени, които обаче е необходимо да се свалят от официалния сайт на системата.

Ако желаете системата phpBB да се инсталира с български език, то е необходимо преди самата инсталация да се свали пакета с българския превод: https://www.phpbb.com/languages

Активирането на български език за форума е възможно и след като е инсталиран вече.

След като свалите локално на вашия компютър пакета с превода от официалната страница на phpBB, трябва да го разархивирате.

От разархивираната директория е необходимо през FTP да качите в хостинг акаунта директориите:

language
styles

в директорията, в която сте разположили системата phpBB. Основната директория на phpBB съдържа файла config.php.

Тези две директории вече ще съществуват в директорията на phpBB и когато качвате разархивираните може да се получи съобщение, че такива директории вече съществуват. В този случай е необходимо да изберете директориите да се презапишат. Обичайно това съобщение няма да се появи ако за първи път качвате езиков пакет.

Имайте предвид, че ако за форума вече ползвате различен стил от prosilver и subsilver2, то ще е необходимо да качите картинките на бутоните (които например се намират в \styles\subsilver2\imageset\bg) в директорията /styles/drugstil/imageset на активния стил.

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg