https://help.superhosting.bg/activate-redis-in-phpbb.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Активиране на Redis в phpBB 3.2.x

phpBB
redis phpbb, redis forum

В phpBB 3.2.x може да се активира кеширане с Redis, чрез редакция в два файла на системата: /config.php и /phpbb/cache/driver/redis.php.

info-iconБележка: Преди да активирате Redis в phpBB, уверете се, че Redis е активиран в cPanel -> Redis Manager. След това проверете и дали PHP модулът redis също е активиран, в cPanel -> PHP Manager.

Файловете можете да видите и редактирате чрез Файловия мениджър на контролния панел cPanel или през FTP (сваляте файла, редактирате и го качвате в акаунта).

info-iconВажно: Винаги, преди редакция на даден файл, правете негово резервно копие.

Във файла:

/config.php

е необходимо да се зададе използването на Redis, като промените реда от:

$acm_type = 'phpbb\\cache\\driver\\files';

на:

$acm_type = 'phpbb\\cache\\driver\\redis';

Запишете файла и редактирайте втория файл:

/phpbb/cache/driver/redis.php

като зададете коректния порт за Redis, на реда:

define('PHPBB_ACM_REDIS_PORT', 6379);

info-iconВажно: Необходимо е да промените порт 6379 с порта за вашия хостинг акаунт. Активния порт ще видите веднага, след активиране на Redis в cPanel - > Redis Manager.

След като запишете промените и в този файл, Redis вече е активиран за системата phpBB.

500px270px
SuperHosting.BG
  phpBB
 • phpBB - Инсталация на форум - бързо и лесно
  Форумът е едно от най-добрите съвременни места в Интернет, където участници от всяка точка на света имат възможността да обсъждат в реално време всичко, което ги интересува, да споделят своето... »
 • Активиране на Memcached в phpBB
  В phpBB може да бъде активирано кеширане чрез Memcached. Преди да бъде активирано ползването на Memcached в phpBB, е необходимо Memcached да бъде активиран в контролния панел cPanel от меню... »
 • phpBB - Добавяне на български език
  Освен стандартно предлагащите се езици при инсталацията на phpBB, има и допълнително създадени, които обаче е необходимо да се свалят от официалния сайт на системата. Ако желаете системата phpBB да се... »
 • Инсталация на phpBB през Softaculous
  Инсталацията на phpBB при всички Linux хостинг планове може да стане изключително лесно, като се ползва Softaculous. Softaculous е допълнителен модул към контролния панел cPanel, който се поддържа при всички... »
 • Инсталация на phpBB
  За инсталацията на phpBB (v.3.0.x), първо е необходимо да свалите инсталационните файлове на системата. Това може да направите от официалния сайт, откъдето може да се изтегли и превода на системата... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg