https://help.superhosting.bg/reading-settings-in-wordpress.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Настройки за четене в WordPress

WordPress
настройки за четене, визуализиция на блога, подредба на страниците

Меню Четене в WordPressВ меню Настройки -> Четене в WordPress можете да промените начина, по който се показва съдържанието в сайта.

Можете да определите началната страница, броя на публикациите на страница, броя на публикациите (в пълен текст или само резюме) за RSS новините и видимостта на сайта за търсещите машини.

Начална страница на сайта

Настройки за началната страница в WordPress

В тази част можете да изберете какво да се показва на начална страница на сайта.

(1) Последни публикации: На началната страница на сайта ще се показват публикациите като списък,  сортирани по хронологичен критерии (последните се показват първи). Класическите блогове използват предимно тази опция.

(2) Статична страница: Възможността за задаване на статична страница се показва само, ако имате създадени една или повече страници.  Ако изберете тази опция може да създадете две страници, едната ще бъде началната страница, а другата - за последните ви публикации.

(3) Начална страница - Изберете създадена от вас страница от падащото меню.

(4) Страница за публикации - Изберете страница от падащото меню. Ако не изберете страница тук, вашите публикации ще бъдат достъпни чрез други навигационни функции като категория, календар, меню, джаджа или архив. Дори ако избраната страница е защитена с парола, посетителите няма да бъдат попитани за парола, когато преглеждат мненията на страницата.

Останалите настройки

Допълнителни настройки за четене в WordPress

(1) В блога се показват най-много: По колко публикации да се показват на страница.

(2) Хранилките показват последните:  По колко публикации да се показват в RSS новините. По подразбиране RSS новините са достъпни на адрес http://mysitename.com/feed

(3) За всяка публикация в хранилката се показва: Изберете дали да се показва цялото съдържание на публикацията или само резюме (обобщение).

(4) Видимост на сайта за търсещи машини:  Активирайте тази опция само в случай че не желаете ботовете на търсещите машини да индексират вашия сайт.

След задаване на необходимите настройки, кликнете на Запис на промените, за да запазите извършените промени.

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg