HTML подпис в RoundCube

Редакция на самоличност в RoundCubeУебмейл клиентът RoundCube поддържа функционалността за ползване на текстов или HTML подпис, който се добавя автоматично към всяко изходящо писмо.

Създаване и настройка на подпис в RoundCube се извършва през меню "Настройки" -> "Самоличности".

Изберете съществуваща или създайте нова  самоличност и в дясно ще се заредят настройките й, включително раздела за задаване на подпис.

Настройки на самоличност

Използвай тази самоличност за всяко ново съобщениеВ секцията с настройки на самоличността трябва да попълните информация като име (това ще се показва в полето From: на съобщението), имейл адрес и други.

Ако искате при всяко ново съобщение да се използва тази самоличност, маркирайте опцията "По подразбиране".

Подпис

Редактор на подписаПреди да е възможно да въведете HTML код в подписа, активирайте опцията HTML подпис (1). След това кликнете на бутона в редактора HTML (2). Ще се зареди нова страница с текстов редактор, в който можете да поставите и редактирате HTML кода.

Изображение в подписа

Можете да добавите изображение в подписа, като в HTML редактора (2) добавите съответния HTML код, например:

<img src="http://mysitename.com/image.png" alt="mysitename.com" />

Изображението за подписа може да разположите в хостинг акаунта например в директория public_html и след това да зададете пълния адрес до файла:

src="http://mysitename.com/image.png"

Изпращане на писмата в HTML формат

Използване на HTML формат за изходящите писмаЗа да се ползва HTML подписа ще е необходимо съобщенията да се създават и изпращат в HTML формат (!).

За да активирате тази опция достъпете меню "Настройки" -> "Писане на писма".

За опцията "Писане на ново писмо като HTML" от падащото меню изберете (!) "винаги".

Запишете настройките с бутона "Запис".

Бележка: Имайте предвид, че всеки получател сам преценява, в настройките на имейл програмата си, дали веднага да вижда изображенията в дадено писмо или те да бъдат блокирани.
Обновена: 07.03.2016

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още