1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да създадете динамични продуктови реклами на Вашия онлайн магазин във Facebook?

Как да създадете динамични продуктови реклами на Вашия онлайн магазин във Facebook?

Facebook Pixel & Dynamic Product AdsЧрез допълнението Facebook Pixel & Dynamic Product Ads в Shopiko можете да използвате динамични продуктови реклами – за реклама на вашите продукти в социалната мрежа.

Динамичните продуктови реклами във Facebook са точния начин да покажете на потребителите продуктите, от които те се интересуват в момента.

Системата следи интереса и предпочитанията на потребителите, докато те разглеждат определени продукти във вашия онлайн магазин. След това, в подходящия момент, потребителят ще вижда желаните продукти, в персонализирана само за него реклама. Можете да промотирате всички продукти в онлайн магазина, без да е необходима отделна настройка за всеки един продукт. Facebook се грижи за динамичното създаване на персонализираната реклама на всеки продукт, спрямо всеки потребител.

За да пуснете динамични продуктови реклами във Facebook, трябва да са изпълнени следващите условия и действия.

1. Активирайте модула Facebook Pixel & Dynamic Product Ads в Shopiko.

Влезте в администрацията на онлайн магазина, в Допълнения, за Facebook Pixel & Dynamic Product Ads кликнете на бутона Научи повече и след това Инсталирай допълнението.

2. Активирайте бизнес акаунт в платформата Facebook Business Manager.

Можете да създадете такъв акаунт на адрес: https://business.facebook.com

3. Създайте във Facebook продуктов каталог на вашите продукти.

Имайте предвид, че за да можете да създадете продуктов каталог във Facebook, трябва да имате Business Manager акаунт (стъпка 2).

Продуктовият каталог във Facebook ще използва уеб адрес (продуктов фийд) от онлайн магазина, на който са подредени и описани продуктите.

Този уеб адрес можете да генерирате през модула Facebook Pixel & Dynamic Product Adss в Shopiko, в раздел Генериране на продуктов фийд.

За да създадете продуктов каталог във Facebook, влезте в акаунта ви в Business Manager, изберете Settings -> Product Catalogs и кликнете на Add New Product Catalog. Следвайте стъпките за създаване. Ако вече имате създаден Facebook пиксел, който ще се ползва за онлайн магазина, на стъпката  „Associate Pixels & Apps With Catalog“ можете да го асоциирате с продуктовия каталог.

След като създадете каталога, в таб Add New Feed > в полето Feed URL поставете генерирания уеб адрес.

Бележка: Ако желаете да разделите/филтрирате продуктите в продуктовия каталог, например по категории, можете да използвате опцията Product Sets. При създаването на продуктов сет и посочване на категория за филтър, въведете името на категорията точно, както е изписано в онлайн магазина. Може да въведете първата буква от името и след това от падащото меню да изберете категорията. В случай че не се появи падащо меню, въведете буква по буква, с малки и големи букви, името на категорията.

4. Вземете Pixel ID (идентификационния номер на пиксел кода).

Номера на пиксел кода можете да намерите във Facebook Ads Manager, в меню Tools -> Pixels – вдясно, под името на пиксела.

Ако нямате, първо е необходимо да създадете пиксел код, през Facebook Ads Manager -> Tools -> PixelsCreate a Pixel. Въведете име за своя пиксел и след като се съгласите с условията за ползване, завършете с Create Pixel. В следващия прозорец, със съобщението за успешно създаден пиксел, копирайте Pixel ID кода.

Вземете Pixel ID кодаПоставяне на номера на пиксел кода в настройките на модула и го поставете в настройките на модула Facebook Pixel & Dynamic Product Ads, в администрацията на онлайн магазина.

Бележка: За интеграцията на пиксела в онлайн магазина, не е нужен целия му код, единствено трябва да въведете неговия (ID) номер (в настройките на модула в Shopiko).
Бележка: Ако вече имате Facebook пиксел код, добавен в магазина, чрез модула „Добавяне на смарт пиксели за следене на поръчки“, е необходимо да го премахнете от там. Премахването е препоръчително да се извърши след като вече сте завършили настройките на модул „Facebook Pixel & Dynamic Product Ads“.

5. Свържете продуктовия каталог с пиксел кода.

Ако при създаването на продуктовия каталог вече сте имали създаден пиксел, значи сте го асоциирали с каталога.

Ако обаче първо сте създали продуктов каталог и след това сте създали пиксел, то можете да ги свържете в последствие.

За да свържете пиксела с продуктовия каталог, влезте в профила ви във Facebook Business Manager, изберете Settings -> Product Catalogs, изберете каталога, който създадохте по рано и в настройките му кликнете на Associate Sources.

6. Създайте темплейт за динамичното генериране на продуктовата реклама.

Темплейт за динамичните реклами можете да създадете в редактора „Power Editor“ във Facebook.

Динамичните продуктови реклами използват темплейт, по който след това ще се създават индивидуалните реклами за всеки един продукт.

Обновена: 20.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още