https://help.superhosting.bg/shopiko-add-live-chat.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Shopiko - Добавяне на чат към онлайн магазина

Shopiko
shopiko добавяне на чат, shopiko чат приложение, shopiko чат с потребителите

Добавяне на чат в магазина

Също като в реален магазин, с допълнението Zopim чат в реално време можете да говорите с потребителите на вашия онлайн магазин. С това приложение можете да предоставяте информация на момента и да помагате на вашите потребители.

За да ползвате това допълнение, ще е необходимо да направите регистрация в https://www.zopim.com.

За да активирате допълнението кликнете на бутона Научи повече и след това Инсталирай допълнението.

Регистрацията в Zopim можете да направите през следния адрес https://www.zopim.com :Регистрация в Zopim

След като вече имате регистрация в Zopim влезте в акаунта си, кликнете на Widget (1) и след това копирайте кода от полето вдясно (2):

Регистрация в Zopim

Копирания код поставете в онлайн магазина в настройките на допълнението Zopim, в полето Копирайте кода тук:

Настройка на Zopim чат в Shopiko

Запишете настройките с бутон Запис.

 

Работа с чата на онлайн магазина

След като допълнението е активирано, кода от Zopim е поставен и сте записали настройките, презаредете онлайн магазина, за да видите най-долу вдясно чат прозореца:

Чат прозорец на Zopim

 

info-icon Важно! За да можете да отговаряте на запитванията на посетителите във вашия онлайн магазин е необходимо да сте логнати в акаунта ви в Zopim.

Когато посетител на онлайн магазина кликне на чата и напише запитване, в акаунта в Zopim ще се получи нотификация, най-долу вляво (1):

Работа с чата на онлайн магазина

За да отговорите на запитването може да кликнете на появилата се нотификация долу вляво (1) или да кликнете директно от меню "Visitor List" (2) върху запитването (3).

(4) Изберете какъв ще е статуса за онлайн чата - Online, Away, Invisible.

(5) От меню Widget -> Appearance - Minimized Chat Button можете да промените заглавния текст на чат прозореца, който по подразбиране на български е "Пиши си с нас".

(6) Стартираните чат сесии можете да превключвате и следите от появилите се най-долу на страницата табове.

500px270px
SuperHosting.BG
  Shopiko
 • Shopiko - Настройки на продуктовия каталог
  Настройките на каталога с продукти са свързани с показването и подреждането на продуктите в онлайн магазина. За да промените настройките, влезте в администрацията - Каталог -> Настройки. Подреждане на продуктите От тук... »
 • Shopiko - Модул за връзка с Rapido (куриерски услуги)
  С допълнението "Rapido товарителница"? във вашия онлайн магазин ще можете да ползвате услугите на куриерска компания Rapido. Чрез този модул ще имате връзка със системата на спедитора, което позволява изчисляване на... »
 • Shopiko - Създаване на поръчка през администрацията на онлайн магазина
  Стандартно вашите клиенти могат да правят поръчки директно през онлайн магазина, като избират продукти и попълват онлайн форма. За още по-голямо удобство на вашите клиенти, можете да добавите и възможност за поръчка... »
 • Shopiko - Ваучери (Маркетинг)
  С функционалността Ваучери във вашия онлайн магазин Shopiko можете да създадете ваучери, които да използвате за привличане на нови или за награда на настоящите ви клиенти. Ваучерите може да са еднократни,... »
 • Безплатен SSL сертификат в Shopiko - Let’s Encrypt
  В услугата за създаване на онлайн магазини Shopiko, можете да инсталирате безплатен SSL сертификат. В меню Настройки -> Сигурност можете да инсталирате вашия сертификат за сигурност Let’s Encrypt, само с един... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg