https://help.superhosting.bg/shopiko-catalog-settings.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Shopiko - Настройки на продуктовия каталог

Shopiko
каталог, продукти

Настройките на каталога с продукти са свързани с показването и подреждането на продуктите в онлайн магазина. За да промените настройките, влезте в администрацията - Каталог -> Настройки.

Подреждане на продуктите

От тук можете да зададете начина, по който ще са подредени по подразбиране продуктите в онлайн магазина.

Подредба на продуктитеРъчно подреждане

В този случай продуктите се подреждат с Drag&Drop. Под тази опция използвайте слайд бутона, за да укажете къде да се нареждат новите добавени продукти - дали в началото или в края на списъка с продукти.

От нови към стари

Това е подредба по дата, като първо се визуализират най-новите добавени продукти.

От стари към нови

Също подрежда по дата, като най-новите продукти се показват в края на списъка с продукти.

Цена възходяща

Подреждане по цена, от продукти с по-ниска към продукти с по-висока цена.

Цена низходяща

Подреждане по цена, от продукти с най-висока към продукти с по-ниска цена.

Свързани продукти

Можете да активирате/деактивирате допълнителния раздел "Подобни продукти", в страницата на продукта, който показва на клиентите други, свързани продукти.

Показват се продукти от същата категория

В продуктовата страница като ще се показват произволно избрани продукти от същата категория.

Показват се продукти със същата марка

В продуктовата страница ще се показват продукти от същата марка.

Не се показват свързани продукти

При тази опция се скрива раздела за свързани продукти в продуктовата страница.

Филтри / характеристики (за всички категории и продукти)

Филтри / характеристики (достъпни за всички категории и продукти)От тук можете да създаде глобални филтри/характеристики, които ще са достъпни за всички продукти, във всички категории.

След като попълните характеристика и я добавите с бутон Добави, към нея ще се появят опциите "превод", "подреждане" и "редакция".

За да добавите превод на характеристиката, използвайте опцията "превод".

Когато сте създали няколко глобални характеристики, можете да промените подредбата им, като кликнете върху името, задържите и разместите реда.

През опцията "редакция" можете да промените името на характеристиката или да я изтриете. Също така можете да активирате или деактивирате две важни опции - "Показване на характеристиката в страницата с детайли на продукта" и "Филтриране по тази характеристика в каталога с продукти". По подразбиране опцията за показване на характеристиката в страницата на продукта е активирана.

След като сте създали глобална характеристика, при редакция на всеки един продукт в каталога, в раздел "Характеристики" ще можете да попълвате данни за нея.

500px270px
SuperHosting.BG
  Shopiko
 • Shopiko - Модул за връзка с Rapido (куриерски услуги)
  С допълнението "Rapido товарителница"? във вашия онлайн магазин ще можете да ползвате услугите на куриерска компания Rapido. Чрез този модул ще имате връзка със системата на спедитора, което позволява изчисляване на... »
 • Shopiko - Създаване на поръчка през администрацията на онлайн магазина
  Стандартно вашите клиенти могат да правят поръчки директно през онлайн магазина, като избират продукти и попълват онлайн форма. За още по-голямо удобство на вашите клиенти, можете да добавите и възможност за поръчка... »
 • Shopiko - Ваучери (Маркетинг)
  С функционалността Ваучери във вашия онлайн магазин Shopiko можете да създадете ваучери, които да използвате за привличане на нови или за награда на настоящите ви клиенти. Ваучерите може да са еднократни,... »
 • Безплатен SSL сертификат в Shopiko - Let’s Encrypt
  В услугата за създаване на онлайн магазини Shopiko, можете да инсталирате безплатен SSL сертификат. В меню Настройки -> Сигурност можете да инсталирате вашия сертификат за сигурност Let’s Encrypt, само с един... »
 • Shopiko - Афилиейт маркетинг с 2Performant
  2Performant е платформа за афилиейт маркетинг, която предлага CPA (Cost-Per-Action) кампании, при които се заплаща само при извършени действия, например поръчка на продукт или услуга. Това означава, че вие ще... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg