1. Начало
  2. Shopiko
  3. Shopiko – Настройки на продуктовия каталог

Shopiko – Настройки на продуктовия каталог

Настройките на каталога с продукти са свързани с показването и подреждането на продуктите в онлайн магазина. За да промените настройките, влезте в администрацията – Каталог -> Настройки.

Подреждане на продуктите

От тук можете да зададете начина, по който ще са подредени по подразбиране продуктите в онлайн магазина.

Подредба на продуктитеРъчно подреждане

В този случай продуктите се подреждат с Drag&Drop. Под тази опция използвайте слайд бутона, за да укажете къде да се нареждат новите добавени продукти – дали в началото или в края на списъка с продукти.

От нови към стари

Това е подредба по дата, като първо се визуализират най-новите добавени продукти.

От стари към нови

Също подрежда по дата, като най-новите продукти се показват в края на списъка с продукти.

Цена възходяща

Подреждане по цена, от продукти с по-ниска към продукти с по-висока цена.

Цена низходяща

Подреждане по цена, от продукти с най-висока към продукти с по-ниска цена.

Свързани продукти

Можете да активирате/деактивирате допълнителния раздел „Подобни продукти„, в страницата на продукта, който показва на клиентите други, свързани продукти.

Показват се продукти от същата категория

В продуктовата страница като ще се показват произволно избрани продукти от същата категория.

Показват се продукти със същата марка

В продуктовата страница ще се показват продукти от същата марка.

Не се показват свързани продукти

При тази опция се скрива раздела за свързани продукти в продуктовата страница.

Филтри / характеристики (за всички категории и продукти)

Характеристики за всички продукти в магазинаЗа да е възможно да ползвате глобални филтри/ характеристики, които ще са достъпни за всички продукти в магазина, първо трябва да активирате допълнението „Характеристики за всички продукти в магазина„. Допълнението се активира през Допълнения.

След като допълнението е активирано в Каталог -> Настройки ще се появи допълнителен раздел „Филтри / характеристики (за всички категории и продукти)„.

Филтри / характеристики (достъпни за всички категории и продукти)От този раздел можете да създаде глобални филтри/характеристики, които ще са достъпни за всички продукти, във всички категории.

След като попълните характеристика и я добавите с бутон Добави, към нея ще се появят опциите „превод„, „подреждане“ и „редакция„.

За да добавите превод на характеристиката, използвайте опцията „превод„.

Когато сте създали няколко глобални характеристики, можете да промените подредбата им, като кликнете върху името, задържите и разместите реда.

През опцията „редакция“ можете да промените името на характеристиката или да я изтриете. Също така можете да активирате или деактивирате две важни опции – „Показване на характеристиката в страницата с детайли на продукта“ и „Филтриране по тази характеристика в каталога с продукти„. По подразбиране опцията за показване на характеристиката в страницата на продукта е активирана.

След като сте създали глобална характеристика, при редакция на всеки един продукт в каталога, в раздел „Характеристики“ ще можете да попълвате данни за нея.

Табове в продуктовите страници

Табове в продуктовите странициВ страницата с информация за продукта може да има различни табове като подробна информация за продукта, таблица с характеристика или таб с информация за доставка.

При създаване на нов таб с бутона „Добави нов таб“ можете да изберете той да е:

  • Подробно описание: Табът с подробно описание на продукта дава възможност да се въведе допълнителен (по-детайлен) текст с описание за всеки продукт. След добавяне на този таб, в страницата за редакция на продукт ще откриете ново поле „Подробно описание“.
  • Доставка: Таб, предназначен за текст, описващ начините и условията за доставка на продуктите.
  • Таб с еднакъв текст за всички продуктови страници: Този таб Ви дава възможност да добавите стандартен, унифициран текст, който да се визуализира в страниците на всички продукти.
Обновена: 02.07.2019

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още