1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да създадем промокод в онлайн магазина?

Как да създадем промокод в онлайн магазина?

Можете да стартирате промоция във Вашия онлайн магазин, като създадете промокод и го предоставите на Вашите клиенти.

За да създадете промоция достъпете административния панел на онлайн магазина, кликнете на меню Маркетинг и в таб Отстъпки и промоции натиснете бутон „+Създаване на нова промоция“. Изберете „Промокодове“.

В отворилата се страница попълнете детайлите на промоцията:

Промо кодове
  • Промоционален код : Въведете промокод, който да бъде разбираем и да може да бъде лесно запомнен. Използвайте само латински букви и цифри. Например: SALE2023
  • Изберете вида на отстъпката, като може да избирате между „Процентна отстъпка“ , „Сума от стойността на поръчката“ , „Сума от стойността на всеки продукт“ или „Безплатна доставка“.
  • Сума, над която да е валидна отстъпката – посочете минимална стойност, над която ще бъде приет промокодът. Ако желаете отстъпката да е валидна за всички поръчки без ограничение, оставете полето празно (не попълвайте сума).
  • Кои продукти?: Изберете продуктите, които ще са включени в промоцията. Можете да маркирате Всички продукти, което означава че за всички продукти в онлайн магазина ще е активна отстъпката. Или изберете Само определени продукти и в опциите добавете определена категория, определен продукт или определена марка.
  • Кога?: Изберете период на промоцията – Безсрочна или За период.
  • Име на отстъпката : Въведете име за новата промоция, което ще Ви помогне за различаването ѝ в списъка с промоции, в случай че сте създали няколко.

След като има създаден промокод, посетителите ще могат да го въведат на една от стъпките при завършване на поръчката.

Въвеждане на код за отстъпка

Ако се нуждаете от съдействие на някоя от стъпките, свържете се с нас в чата на сайта, по имейл или телефон.

Обновена: 02.02.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още