1. Начало
  2. Shopiko
  3. Плащане с myPOS в Shopiko

Плащане с myPOS в Shopiko

За да интегрирате myPOS като разплащателен метод във Вашия Shopiko магазин, е необходимо да се регистрирате в сайта на услугата, а след това да попълните една кратка форма в администрацията на Shopiko за интеграция.

Ще започнем с регистрацията Ви.

Регистрация в сайта на услугата myPOS

Направете си собствен бизнес профил в системата на myPOS. Влезте на https://www.mypos.eu/bg и натиснете бутона „Открий безплатна сметка“.

Въведете имейл, парола, телефон за връзка, сложете отметка за съгласие с Общите условия, а след това натиснете бутона „Създай профил“.

Следвайте стъпките, за да попълните необходимата информация за Вас и Вашата фирма:

На посочения от Вас телефонен номер ще получите 4-цифрен код, който да въведете в полето.

След въвеждане и изпращане на кода, стъпките по регистрация ще са на финалната права. Предстои да потвърдите регистрацията, като отворите на посочения от Вас имейл адрес писмото за потвърждение. След това натиснете бутона „Потвърдете имейл адреса си“.

След като сте потвърдили своя имейл, е време да удостоверите самоличността си чрез видео разговор с представител на myPOS. Изтеглете мобилното приложение myPOS, въведете имейл и парола. След като влезете в профила си, се свържете с оператор. Подгответе документ за самоличност. Имайте предвид, че разговорът е на български език.

След приключване на разговора, ще имате частичен достъп до своя профил. В рамките на 48 часа ще завърши цялостното валидиране на профила Ви. След като данните бъдат потвърдени, ще можете да откриете своя търговска сметка и да имате пълен достъп до всички услуги на myPOS.

Стъпки след валидация на Вашия бизнес профил

След верифициране на акаунта в myPOS, влезте в меню „Приемане на плащания“ » „Електронни магазини“ и направете регистрация на магазина си.

Въведете информация за онлайн магазина:

Качете лого:

Попълнете данни за контакт с Вас:

Изберете валута, с която работи Вашия магазин и ще получавате плащания в нея:

Прочетете и се съгласете с общите условия:

След като регистрирате Вашия онлайн магазин, той ще бъде верифициран до 3 дни. Дотогава ще можете да приемате поръчки на обща стойност от 200 евро.

ID на Вашия магазин може да намерите в меню „Приемане на плащания“ » „Онлайн магазини“. Номерът под името на магазина е ID номерът.

Клиентски номер (Wallet Number) вземете от меню „Информация за компанията“ » „Клиентски номер“.

Генериране на ключове – влезте в меню „Приемане на плащания“ » „Онлайн магазини“. Кликнете върху регистрирания магазин, ще се отвори прозорец с данните на регистрацията. Скролнете надолу до раздел „Ключове“.

Натиснете бутона „Генерирай нови ключове“. Ключът ще се запази на Вашия компютър под формата на текстов документ. Отворете го с текстов редактор като Note Pad или друга програма, за да го копирате, когато се наложи да го използвате. Това е Вашият Частен ключ (Private Key) и ще Ви е необходим при свързването на бизнес профила Ви в myPOS и администрацията на Вашия Shopiko магазин.

След като се генерира Вашият Частен ключ (Private Key), ще се визуализира следния екран и ще можете да изтеглите публичния сертификат. Натиснете бутона „Изтегли“.

Key Index – индексът на ключа можете да намерите в меню „Приемане на плащания“ » „Онлайн магазин“ » влезте в регистрацията на магазини и намерете раздел „Ключове“. На реда на всеки изтеглен сертификат Частен ключ (Private Key) има „Ключов индекс“. Използвайте индекса, който отговаря на поставения Частен ключ (Private Key) в Shopiko магазина.

Активиране на допълнението за разплащане с myPOS в платформата Shopiko

Дотук описахме стъпките за създаване на регистрация за myPOS, валидация на профил и ориентиране в администрацията на услугата. Сега е време да интегрирате разплащателния метод във Вашия онлайн магазин.

Влезте в Shopiko магазина в меню „Настройки“ » „Плащане“ » отворете допълнението „Плащане с myPOS“ и попълнете информацията във всички полета. След като завършите всички стъпки от първата част на статията, вече можете да използвате данните за интеграция в магазина Ви.

Допълнителна информация:

ID на магазина (Store ID): Номерът се намира във Вашия профил в myPOS » Приемане на плащания » Електронни магазини.

Клиентски номер (Wallet Number): Можете да го намерите в онлайн банкирането в myPOS.

Key Index: Индексът се намира във Вашия профил в myPOS » Електронни магазини.

Частен ключ (Private Key): Номерът се намира във Вашия профил в myPOS » Електронни магазини.

Публичен ключ на myPOS (API Public Key): Номерът се намира във Вашия профил в myPOS » Електронни магазини.

При нужда от допълнително съдействие, потърсете ни по чат, имейл или телефон.

Обновена: 11.06.2020

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още