1. Начало
  2. Shopiko
  3. Плащане с myPOS в Shopiko

Плащане с myPOS в Shopiko

За да интегрирате myPOS като разплащателен метод във Вашия Shopiko магазин, е необходимо да се регистрирате в сайта на услугата, а след това да попълните една кратка форма в администрацията на Shopiko за интеграция.

Ще започнем с регистрацията Ви.

Регистрация в сайта на услугата myPOS

Направете си собствен бизнес профил в системата на myPOS. Влезте на https://www.mypos.eu/bg и натиснете бутона „Открий безплатна сметка“.

Въведете имейл, парола, телефон за връзка, сложете отметка за съгласие с Общите условия, а след това натиснете бутона „Създай профил“.

Следвайте стъпките, за да попълните необходимата информация за Вас и Вашата фирма:

На посочения от Вас телефонен номер ще получите 4-цифрен код, който да въведете в полето.

След въвеждане и изпращане на кода, стъпките по регистрация ще са на финалната права. Предстои да потвърдите регистрацията, като отворите на посочения от Вас имейл адрес писмото за потвърждение. След това натиснете бутона „Потвърдете имейл адреса си“.

След като сте потвърдили своя имейл, е време да удостоверите самоличността си чрез видео разговор с представител на myPOS. Изтеглете мобилното приложение myPOS, въведете имейл и парола. След като влезете в профила си, се свържете с оператор. Подгответе документ за самоличност. Имайте предвид, че разговорът е на български език.

След приключване на разговора, ще имате частичен достъп до своя профил. В рамките на 48 часа ще завърши цялостното валидиране на профила Ви. След като данните бъдат потвърдени, ще можете да откриете своя търговска сметка и да имате пълен достъп до всички услуги на myPOS.

Стъпки след валидация на Вашия бизнес профил

След верифициране на акаунта в myPOS, влезте в меню „Електронни магазини“ и направете регистрация на магазина си.

Въведете информация за онлайн магазина:

Добавете лого за Вашия магазин:

Изберете по коя сметка да получавате постъпленията:

На следващата стъпки ще видите въведените данни. Прегледайте ги отново, съгласете се с условията и потвърдете създаването на онлайн магазина.

Поздравления! Готови сте да започнете интеграцията.

Активиране на допълнението за разплащане с myPOS в платформата Shopiko

Дотук описахме стъпките за създаване на регистрация за myPOS. Сега е време да интегрирате разплащателния метод във Вашия онлайн магазин.

След като потвърдите данните в администрацията на myPOS и се съгласите да създадете онлайн магазин, натиснете бутона „Започни интеграцията“.

На следваща стъпка изберете метод за интеграция. От падащото меню натиснете „Персонализирана интеграция“.

После изберете опцията „Частичен и публичен ключ“.

Копирайте частния и публичния ключ с помощта на опцията „копирай в клипборда“. Необходимо е да ги поставите в администрацията на Вашия Shopiko магазин.

В нов таб от Вашия браузър влезте в Shopiko магазина в меню „Настройки“ » „Плащане“ » отворете допълнението „Плащане с myPOS“ и попълнете информацията в полетата.

Върнете се на отворения таб с администрацията на myPOS. Натиснете синия бутон „Завърши интеграцията“.

След като завършите интеграцията, ще може да видите ключовия индекс и номера на магазина.

Поставете и тях в полетата от прозореца на администрацията в Shopiko.

Вашият клиентски номер, може да намерите в меню „Информация за компанията“. Поставете и клиентския номер в Shopiko магазина.

При нужда от допълнително съдействие, потърсете ни по чат, имейл или телефон.

Обновена: 08.12.2020

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още