1. Начало
  2. Shopiko
  3. Плащане с NewPay в Shopiko

Плащане с NewPay в Shopiko

Внедряването на различни разплащателни модули в един онлайн магазин е част от факторите, които го превръщат в предпочитана shopping дестинация. Клиентите имат възможност да пазаруват бързо и сигурно, спестявайки усилия и време. И понеже знаем това, добавихме още един надежден метод за разплащане, наречен NewPay.

NewPay е buy now, pay later решение. To дава възможност на всеки клиент за незабавно финансиране на покупката, като кандидатстването е еднократно, бързо и лесно.

В следващите редове Ви показваме как да го добавите към листата с възможни начини на плащане в онлайн магазина си.

Стъпка №1: Сключване на договор с NewPay.

За да стартирате процедурата, попълнете формата онлайн тук: https://newpay.bg/for-shops или се свържете с тях. Информирайте представителя на NewPay, че използвате платформата на Shopiko, защото платформата поддържа пълна интеграция.

След като сключите договор ще получите достъп до контролен панел в NewPay и вече можете да преминете към интегриране на метода на плащане във Вашия Shopiko магазин.

Стъпка №2: Активиране на допълнението.

Можете да го направите през администрацията на Вашия магазин – Допълнения – Всички – NewPay – Научи повече – на следващата страница бутона Инсталирай допълнението.

Модулът на NewPay вече е наличен  в администрацията на магазина.
Ще откриете модула на NewPay сред видовете разплащателни опции във Вашия онлайн магазин.

Стъпка №3: Настройки на разплащателния метод.


След активиране на допълнението отидете в Настройки – Плащане – Плащане с NewPay и изберете Активирай.

В отворилия се прозорец въведете необходимите настройки за разплащателния метод.

Настройки на метода за плащане
Необходимо е да попълните всички полета в отворилия се прозорец.

Ключ и Тайна (API Secret) трябва да сте получили при сключване на договора и можете да вземете от Вашия контролен панел в NewPay. В профила Ви в NewPay ще можете да управлявате плащанията, направени през платформата и да наблюдавате статистически данни за поръчките във Вашия Shopiko магазин, платени с NewPay. Въведете Callback URL на обозначеното място в контролния Ви панел.

Адресът е от типа https://domain.com/payment-receiveNewPay.html, където вместо domain.com е посочено името на Вашия домейн.

След въвеждане на необходимите данни можете да тествате интеграцията като активирате опцията тестов режим, чрез поставяне на отметка на обозначеното място. След заършване на тестовете премахнете отметката.

Стъпка №4: Активиране на NewPay в онлайн магазина.

За да активирате разплащателното средство, посочете с курсора в горния десен ъгъл на екрана и натиснете върху бутона Запис. Вече методът за плащане е активен за Вашия магазин.

На последната стъпка от поръчката ще се появи опция Плащане с NewPay и след избирането му клиентът се пренасочва към NewPay профил, където се регистрира, идентифицира и посочва как ще плати (отложено или на вноски).

  • NewPay | Отложен С продукт Отложено плащане до 30 дни можете да закупите стоки на стойност до 400 лева. Ще имате 30 дни да платите стойността на покупката си към NewPay. Услугата няма никакво оскъпяване. За да я ползвате, трябва да имате регистрация в NewPay.
  • NewPay на 4 вноски Разполагате с лимит до 1000 лв. Когато пазарувате, плащате на момента 20% от стойността на поръчката си, а останалата сума се разпределя на 3 равни месечни вноски без никакво оскъпяване. Можете да ползвате този продукт след регистрация и верификация с лична карта.
  • NewPay на 6 вноски Разполагате с лимит до 2000 лв. Когато пазарувате онлайн, можете да разсрочвате плащането си на 6 равни вноски с оскъпяване и без първоначална вноска. Можете да ползвате този продукт след регистрация и верификация с лична карта.

Независимо от избора на продукт от клиента, Вие (търговецът) получавате сумата в срок, предварително договорен с Вас.

Добавяне на NewPay към начините за плащане в онлайн магазина
Така изглежда модулът на NewPay, добавен към начините за плащане във Вашия онлайн магазин.

При нужда от допълнително съдействие, потърсете ни по чат, имейл или телефон.

Обновена: 01.06.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още