1. Начало
  2. Shopiko
  3. Плащане с NewPay в Shopiko

Плащане с NewPay в Shopiko

Внедряването на различни разплащателни модули в един онлайн магазин е част от факторите, които го превръщат в предпочитана shopping дестинация. Клиентите имат възможност да пазаруват бързо и сигурно, спестявайки усилия и време. И понеже знаем това, добавихме още един надежден метод за разплащане, наречен NewPay.

NewPay е buy now, pay later решение. To дава възможност на всеки клиент за незабавно финансиране на покупката, като кандидатстването е еднократно, бързо и лесно.

В следващите редове Ви показваме как да го добавите към листата с възможни начини на плащане в онлайн магазина си.

Стъпка №1: Сключване на договор с NewPay.

За да стартирате процедурата, попълнете формата онлайн тук: https://newpay.bg/for-shops или се свържете с тях. Информирайте представителя на NewPay, че използвате платформата на Shopiko, защото платформата поддържа пълна интеграция.

След като сключите договор ще получите достъп до контролен панел в NewPay и вече можете да преминете към интегриране на метода на плащане във Вашия Shopiko магазин.

Стъпка №2: Активиране на допълнението.

Можете да го направите през администрацията на Вашия магазин – Допълнения – Всички – NewPay – Научи повече – на следващата страница бутона Инсталирай допълнението.

Модулът на NewPay вече е наличен  в администрацията на магазина.
Ще откриете модула на NewPay сред видовете разплащателни опции във Вашия онлайн магазин.

Стъпка №3: Настройки на разплащателния метод.


След активиране на допълнението отидете в Настройки – Плащане – Плащане с NewPay и изберете Активирай.

В отворилия се прозорец въведете необходимите настройки за разплащателния метод.

Настройки на метода за плащане
Необходимо е да попълните всички полета в отворилия се прозорец.

Ключ и Тайна (API Secret) трябва да сте получили при сключване на договора и можете да вземете от Вашия контролен панел в NewPay. В профила Ви в NewPay ще можете да управлявате плащанията, направени през платформата и да наблюдавате статистически данни за поръчките във Вашия Shopiko магазин, платени с NewPay. Въведете Callback URL на обозначеното място в контролния Ви панел.

Адресът е от типа https://domain.com/payment-receiveNewPay.html, където вместо domain.com е посочено името на Вашия домейн.

След въвеждане на необходимите данни можете да тествате интеграцията като активирате опцията тестов режим, чрез поставяне на отметка на обозначеното място. След заършване на тестовете премахнете отметката.

Стъпка №4: Активиране на NewPay в онлайн магазина.

За да активирате разплащателното средство, посочете с курсора в горния десен ъгъл на екрана и натиснете върху бутона Запис. Вече методът за плащане е активен за Вашия магазин.

На последната стъпка от поръчката ще се появи опция Плащане с NewPay и след избирането му клиентът се пренасочва към NewPay профил, където се регистрира, идентифицира и посочва как ще плати (отложено или на вноски).

  • NewPay | Отложено позволява да се направи моментално плащане към търговеца, а клиентът да изплати сумата, без оскъпяване, до 15 дни от изпращането на продукта. При неплащане, на 16-ия ден се начислява такса в размер на 3 лв. Ако клиентът не е извършил плащането до 29-ия ден, се начислява еднократна такса в размер на 10 лв.
  • NewPay | На вноски позволява разсрочване на сумата на 3 или 6 равни месечни вноски с фиксирано оскъпяване. Начислява се еднократна такса от 6,92% от стойността на покупката (при разсрочване на 3 месеца) и 12,31% (при разсрочване на 6 месеца).

Независимо от избора на продукт от клиента, Вие (търговецът) получавате сумата в срок, предварително договорен с Вас.

Добавяне на NewPay към начините за плащане в онлайн магазина
Така изглежда модулът на NewPay, добавен към начините за плащане във Вашия онлайн магазин.

При нужда от допълнително съдействие, потърсете ни по чат, имейл или телефон.

Обновена: 13.10.2021

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още