CYBER WEEK
Домейни на СуперЦени!
Избери сега!
  1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да добавим и управляваме предефинираните параметри (цвят, размер…) в онлайн магазина?

Как да добавим и управляваме предефинираните параметри (цвят, размер…) в онлайн магазина?

Към продуктите във Вашия онлайн магазин можете да добавите избор от параметри, като например цвят, размер или друго.

За да създадете такъв параметър, в администрацията на онлайн магазина изберете меню „Каталог“ > „Параметри“ и след това бутона „Добави нов“.

Добавяне на нов предефиниран параметър

В новия прозорец в поле „Етикет“ въведете името на параматъра. Това може да бъде например „Цвят“. В поле „Опции“ въведете желаните разновидности. Например на празния ред въвеждате първата опция „Син“.

Ако желаете да добавите още опции, натиснете „[+ добави опция]“ и в новия ред изпишете втората разновидност, например „Бял“. Когато сте готови, запишете параметъра чрез бутон „Запис“.

Добавяне на параметър Цвят

След като предефинираният параметър е създаден, ще можете да го използвате лесно към всеки продукт от страницата с настройки на продукта. При избор на продукт, който искате да редактирате в поле „Варианти и разновидности“, натиснете на бутон „Добави варианти“.

Параметри – варианти и разновидности

Ще се появи ред, на който има две полета: „Въведете име“ и „Стойност на параметъра“. Натиснете в поле „Въведете име“ и ще видите създадения от Вас предефиниран параметър „Цвят“. След като кликнете върху него, автоматично ще Ви се зареди параметъра с неговите стойности.

Стойност на параметъра

Ще се появи поле за „Управление на вариантите“. В него ще видите опциите, които сте създали – „Син“ и „Бял“. На техните редове може да коригирате „Цена“, „Каталожен номер“, „Баркод“ и „Количество“. Може да избирате кои от опциите да са налични.

В началото на реда пред всяка опция има квадратче с тикче. Ако кликнете върху него и премахнете тикчето, то опцията няма да е налична за продукта.

Управление на вариантите

Ако срещнете затруднение на някоя от стъпките или просто имате нужда от съдействие, пишете ни по имейл, чат или телефон.

Обновена: 13.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още