1. Начало
  2. Shopiko
  3. Видове продукти, които можете да продавате в онлайн магазина

Видове продукти, които можете да продавате в онлайн магазина

С Shopiko имате възможността да продавате различни видове продукти: физически продукти с опция за доставка, дигитални продукти и ваучери за услуги. Дигиталните продукти и ваучерите са подходящи предимно за услуги или онлайн курсове, програми, обучения т.н.

С този помощен материал ще Ви насочим как да ги настроите според нуждите на Вашия бизнес. Те се намират в администрацията на Вашия магазин, в секция Каталог » Продукти » Добави продукт. От падащото меню „Вид продукт“, можете да изберете:

  • Физически продукт;
  • Дигитален продукт;
  • Ваучери за услуги.
Избор на вид продукт.
Избор на вид продукт.

Споделяме и малко повече информация за всяка опция:

Физически продукти

Ако продавате продукти като техника, дрехи, играчки, храна, парфюми и други, при създаването на нови продукти, изберете опцията „физически продукт“. При добавяне в количката на физически продукт ще се начисли доставка, съобразно настроените методи и цени на доставка.

Дигитални продукти

В случай че Вашият бизнес е свързан с продажба на дигитални продукти, е необходимо да изберете опцията „дигитален продукт“. Дигиталните продукти биха могли да бъдат софтуер, онлайн обучения, електронни книги, онлайн курсове и др. При поръчка на дигитални продукти чрез Вашия онлайн магазин, клиентът няма да дължи сума за доставка на продукта или услугата. След завършване на поръчката и нейното заплащане, е необходимо да изпратите имейл с линк, файл или друга информация, чрез която клиентът да изтегли закупения дигитален продукт или да получи достъп до него.

Ваучери

Клиенти на Shopiko могат да бъдат и бизнеси, които извършват основно услуги като например фризьорски, козметични салони, студиа за масажи, преподаватели и др. Те ще добавят продуктите си като ваучери, които техните клиенти ще използват при бъдещо посещение и след уговорка. След заплащане на поръчка с добавен продукт – ваучер, клиентът получава имейл с уникален номер, който може да предостави на търговеца, за да използва закупената услуга/продукт. За улеснение на търговците уникалният код на ваучера се съдържа в имейла на поръчката, а също така може да се потърси по номер на ваучер в списъка с поръчки.

Продуктите тип ваучер могат да бъдат използвани от всеки търговец като подаръчен ваучер.

Обновена: 21.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още