1. Начало
  2. Shopiko
  3. Продажби на изплащане с TBI Bank в Shopiko

Продажби на изплащане с TBI Bank в Shopiko

Богатият избор от разплащателни методи в един онлайн магазин е сериозен фактор, който накланя везните в полза на търговците. Колкото повече са те, толкова по-предпочитан е и онлайн магазинът.

С радост Ви споделяме, че Shopiko предоставя опция за изплащане на поръчки чрез модула TBIPay на TBI Bank.

С допълнението Продажби на изплащане с TBI Bank в Shopiko можете да приемате поръчки на изплащане във Вашия онлайн магазин.
Допълнението се активира от меню Допълнения в администрацията на онлайн магазина, като кликнете на бутона Научи повече и след това Инсталирай допълнението.

Модулът на TBI Bank в администрацията на Shopiko.
Вече наличният модул на TBI Bank в администрацията на Shopiko.

Стъпка №1: Сключване на договор с TBI Bank.

Първата стъпка, за да приемате поръчки на изплащане с TBIPay, е да подпишете договор с TBI Bank. Може да намерите повече информация за услугите, предлагани от банката, на следния адрес tbibank.bg. TBI Bank ще Ви предостави достъп до контролен панел, откъдето може да вземете данните, които са Ви необходими, за да завършите инсталацията на настоящия модул.

Стъпка №2: Активиране на модула в Shopiko.

След като разполагате с договор с TBI, задайте необходимите данни и настройки в допълнението.

Настройки на опцията за продажби на изплащане с TBI Pay
Попълнете празните полета и сложете необходимите отметки.

В администрацията на Вашия магазин, попълнете следните полета и изберете „Запис“:

  • Уникален идентификатор на магазин в TBI
  • Код на търговеца
  • Минимална и максимална цена – това са полета, които задават границите на сумата за продукт, който ще може да се закупи на изплащане.

Важно: Изписвайте сумите слято (например правилно е да изпишете сумата 10000. Ако я изпишете с интервал – 10 000, функцията няма да работи коректно).

  • Брой вноски по подразбиране – броят вноски е зададен по подразбиране при добавяне на продукта. В процеса на поръчка, клиентът може да избере период на изплащане, различен от зададения по подразбиране, като вноската се преизчислява.

Поставете отметка на „Автоматично създаване на заявка за кредит при поръчка“, ако желаете при завършване на поръчка с избран метод за плащане на лизинг чрез TBI, системата сама да изпраща заявка към TBI. Ако оставите опцията изключена, ще имате възможност да инициирате заявките към системата на TBI Bank, ръчно от секция „Поръчки“ в административния панел на Вашия онлайн магазин.

Изберете дали да активирате и допълнителните услуги:

  • Активирай услугата „Без лихва до 30 дни“ – тази услуга е приложима за продукти на стойност от 40 лв до 400 лв. Плащането е на 2 вноски, без лихви и без такси. В процеса на покупката, клиентът заплаща 25% от стойността на поръчката, а останалата стойност през следващите 30 дни.
  • Активирай услугата „Без лихва на 4 вноски за 3 месеца“ – услуга е приложима за продукти на стойност от 40 лв до 400 лв. Плащането е на 4 вноски, без лихви и без такси. В процеса на покупката, клиентът заплаща 25% от стойността на поръчката, а останалата стойност на 3 равни вноски през следващите 3 месеца.

Ако активирате „Без лихва до 30 дни“ и „Без лихва на 4 вноски за 3 месеца“, при завършване на поръчката, клиентът ще може да избере измежду тези варианти и „Изплащане на равни вноски“. Регистрацията е лесна и бърза. Само 24 часа след подписването на споразумение, ще можете да продавате на вноски.

TBI Bank предоставя на всички Shopiko търговци абсолютно безплатно до 12.11.2021 за 3 месеца услугата „Без лихва до 30 дни“. За повече информация вижте https://tbibank.bg/bnpl и попълнете заявка от тук: https://tbibank.bg/za-targovtsi?

Стъпка №3: Активиране на плащането в магазина.

Последната стъпка е да активирате плащането за Вашия онлайн магазин. Влезте в меню Настройки » Плащане и за „На изплащане с TBI Bank“ кликнете Активиране на разплащателното средство.

Активация на разплащателното средство
Не забравяйте да активирате модула през суич бутона.

След успешно завършени настройки и активиран метод за плащане, в страницата на продукта ще се визуализира бутонът TBIPay.

Бутон TBI Pay
Така изглежда бутонът TBIPay.

След като Ваш клиент натисне бутона за купуване на изплащане, се визуализира допълнителна информация за изплащането спрямо условията на договора с TBI.

Опции за кредит
Можете да кликнете върху препратката в синьо, за да видите повече информация за покупката.

При добавяне на продукта в количката, се попълват всички необходимите данни за приключване на поръчката. На втора стъпка се избира методът на плащане „TBI Bank Leasing” и се приключва поръчката. Във връзка с плащането чрез TBI Bank се появява задължителна отметка за предоставяне на лични данни на клиента.

Добавяне на модула в начините за плащане в магазина
Необходимо е да маркирате отметката за съгласие.

Интеграцията с TBI в Shopiko позволява автоматично прехвърляне на клиентите на магазина Ви към допълнителна страница с всички възможности, които TBI Bank предоставят за покупка. В зависимост от стойността на кошницата се визулизират възможните продукти на TBI. Продуктите „Без лихва до 30 дни“ и „Без лихва на вноски за 3 мес.“ се предлага за кошница между 40 и 400 лв., а „На равни вноски до 36 месеца“ – за суми между 100 лв. и 30 000 лв. Изплащането на вноски е приложимо върху цялата стойност на кошницата, включително и стойността на доставката.

Избор на схема за изплащане
Изберете удобна за Вас опция.

Потребителят трябва да избере желания метод на изплащане, а системата показва стойността на вноските при всеки един от възможните методи.

Вариант 1 – Без лихва до 30 дни

Заявка на опцията Без лихва до 30 дни
Прочетете внимателно условията и инструкциите.

Вариант 2 – Без лихва на 4 вноски за 3 месеца

Заявка на опцията Без лихва на 4 вноски за 3 месеца
Следвайте указаните стъпки.

Вариант 3 – На равни вноски до 36 месеца

Заявка на опцията На равни вноски до 36 месеца
Изберете предпочитания от Вас срок и кликнете върху съответния бутон.

Последната стъпка е да бъдат попълнени личните данни на потребителя – име, телефон, ЕГН, имейл, адрес, номер на лична карта и да се избере подходящия метод на изплащане.

Заявката е напълно автоматизирана и се изпраща към системата на TBI Bank за одобрение. Личните данни не се пазят в Shopiko платформата.

До няколко минути потребителят получава отговор на заявката. След това е необходимо да предостави снимка на личната си карта, своя снимка и на финала подписва договор изцяло онлайн.

Ако срещнете затруднение на някой от етапите по интегрирането на разплащателния модул, не се колебайте да се свържете с нас. Ще Ви съдействаме по чат, имейл или телефон.

Обновена: 18.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още