1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да добавим виртуален ПОС терминал на Банка ДСК в онлайн магазина?

Как да добавим виртуален ПОС терминал на Банка ДСК в онлайн магазина?

Знаете ли, че между 6 и 10% от потребителите изоставят своите колички, защото на финала на своята поръчка разбират, че не могат да платят с предпочитания от тях метод?

За да не попадат Вашите клиенти в тази статистика, сме се погрижили да им осигурите възможно повече начини за плащане. Затова добавихме още един вариант за картови плащания във Вашия Shopiko магазин чрез инсталирането на виртуален ПОС терминал на Банка ДСК.

Банка ДСК е сред банките, приемащи картови разплащания чрез своя собствена система. А търговците, използващи платформата на Shopiko за развитието на своя онлайн бизнес, ще могат да активират виртуалния ПОС терминал на банката в няколко лесни стъпки.

Стъпка №1: Нужно е да сключите договор с Банка ДСК

Обърнете се към обслужващия Ви банков офис на банката, за да сключите договор за виртуален ПОС терминал. Служителят ще Ви уведоми за цялата процедура, условия и срокове за одобрение. Чрез ДСК Директ, като входяща поща ще получите персонални потребителско име и парола за тестов и впоследствие за реален режим на терминала.

Стъпка №2: Активиране на платежния метод от администрацията на Вашия Shopiko магазин

За целта влезте в администрацията на онлайн магазина, от меню Настройки кликнете върху таба Плащане. Изберете опцията Плащане с карта през Банка ДСК и натиснете бутона Активирай.

Плащане с карта през Банка ДСК

В прозореца за настройки на разплащателния метод е необходимо да въведете предоставените от банката потребителско име и парола.

въведете предоставените от банката потребителско име и парола

Изберете валута за терминала, която сте посочили и в сключения с банката договор.

По време на конфигурирането и ако банката изиска можете да включите терминала в тестов режим чрез поставяне на отметка в обозначеното поле.

След потвърждение от банката, че са изпратени парола, потребители и протокол за активиране на реален режим е необходимо да ги въведете в настройките на разплащателното средство. Подпишете протокола и го изпратете по указания от банката ред.

Активирайте метода за плащане, като поставите отметката в горния десен ъгъл и изберете Запис.

Клиентите Ви вече ще могат да плащат с карта през терминала на Банка ДСК.

карта през терминала на Банка ДСК

Статусът на плащанията можете да следите в детайлите на поръчки във Вашия онлайн магазин.

В случай че срещнете затруднение или имате нужда от съдействие, нашият екип ще се отзове на Вашите въпроси с удоволствие. Свържете се с нас по чат, имейл или телефон и ще Ви помогнем да да добавите успешно виртуалния ПОС терминал на Банка ДСК.

Обновена: 21.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още