1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да активираме плащания с карта през Fibank в онлайн магазина?

Как да активираме плащания с карта през Fibank в онлайн магазина?

Богатият избор от разплащателни методи в един онлайн магазин е една от най-важните предпоставки за повишаване на доверието в търговеца. Ние добре знаем това и именно затова се стремим да предоставим възможно повече начини за плащане. Така улесняваме не само собствениците на малките и средни бизнеси, но и техните клиенти за едно по-пълноценно дигитално преживяване.

Вече можете да се възползвате от наличието на виртуален ПОС терминал на Първа инвестиционна банка.

Чрез тази интеграция всички търговци, използващи Shopiko, ще разполагат с още една опция за разплащане, която могат да добавят бързо и лесно на сайта си. Чрез нея осигурявате на клиентите си възможността да плащат с карти.

Стъпките за активация на платежния метод са само няколко.

Стъпка №1: Нужно е да сключите договор с Fibank

Обърнете се към обслужващия Ви банков офис на Първа инвестиционна банка, за да направите заявка за регистрация на виртуален ПОС терминал. Служителят ще Ви уведоми за цялата процедура и срокове за одобрение.

Имайте предвид, че банката извършва процедура по проверка и одобрение на всеки търговец, който прави заявка за активиране на платежна услуга чрез виртуален ПОС терминал. Тази процедура включва и инспекция на онлайн магазина. За целта Вашия електронен магазин трябва да бъде достъпен онлайн и с актуално съдържание (продукти, услуги, Общи условия, данни за контакт и др.).

След одобрение ще получите сертификат за употреба и парола за верифициране, които ще са Ви необходими за интеграцията.

Стъпка №2: Активиране на платежния метод от администрацията на Вашия Shopiko магазин

За целта влезте в администрацията на онлайн магазина, от меню Настройки изберете Плащане, а след това скролнете до Плащане с карта през Fibank. Кликнете бутона Активирай.

Плащане с карта през Fibank

В прозореца за настройки на VPOS от Fibank е необходимо да качите предоставения от банката файл със сертификат и да въведете неговата парола. Сертификатът е файл с разширение .jks и е защитен с парола.

Непосредствено под полето за сертификата се намира полето за поставяне на верифициращата парола. Вижте и Return URL адреса, който трябва да изпратите на банката.

файл със сертификат и да въведете неговата парола

Стъпка №3: Активиране на тестов или реален режим

Следващата опция е управление на режима на работа на терминала – тестов или реален режим на работа. След потвърждение от банката за приключване на процеса по одобрение можете да активирате разплащателното средство в реален режим.

Завършвате с бутона Запис.

Активиране на тестов или реален режим

След като настройките са завършени и този метод на плащане е активиран в онлайн магазина, потребителите ще могат да го избират при извършване на поръчка.

този метод на плащане е активиран в онлайн магазина

В случай че срещнете затруднение или имате нужда от съдействие, нашият екип ще се отзове на Вашите въпроси с удоволствие. Свържете се с нас по чат, имейл или телефон и ще Ви помогнем да да добавите успешно виртуалния ПОС терминал на Първа инвестиционна банка.

Обновена: 05.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още