1. Начало
  2. Shopiko
  3. Shopiko – Плащане с карта през Райфайзен банк

Shopiko – Плащане с карта през Райфайзен банк

Съществува едно неписано, но добре познато правило при онлайн пазаруването – колкото повече удобства предлагате на Вашите клиенти в ролята си на търговец, толкова повече се увеличава вероятността да се върнат на сайта Ви и да повторят поръчката си. А това важи с пълна сила и при методите на плащане.

Затова се погрижихме да Ви осигурим още една опция за картови плащания във Вашия онлайн магазин, като направихме възможно инсталирането на виртуален ПОС терминал на Райфайзен банк.

Стъпките за активация на платежния метод са съвсем лесни за изпълнение и няма да Ви отнемат почти никакви усилия.

Стъпка №1: Нужно е да сключите договор с Райфайзен банк

Обърнете се към обслужващия ви банков офис на банката, за да сключите договор за виртуален ПОС терминал. Служителят ще ви уведоми за цялата процедура, условия и срокове за одобрение. Ще получите персонални Merchant ID (MID) и Terminal ID (TID).

Стъпка №2: Активиране на платежния метод от администрацията на Вашия Shopiko магазин

Влезте в администрацията на онлайн магазина, от меню Настройки изберете опцията Плащане и кликнете върху Плащане с карта през Райфайзенбанк. Натиснете бутона Активирай.

В прозореца за настройки на разплащателния метод е необходимо да въведете предоставените от банката Merchant ID (MID) и Terminal ID (TID).

За управлението на персоналния виртуален ПОС терминал, служители на Райфайзен банк ще Ви предоставят данни за контролен панел. Въведете трите url адреса за обратна връзка, посочени в прозореца за активация на терминала. Ще се ориентирате къде да ги поставите спрямо съответните полета в контролния панел на Вашия POS терминал. Обърнете внимание на описанието над всяко поле, за да попълните данните коректно.

Стъпка №3: Изтегляне на сертификата

Изберете бутона Изтеглете сертификат. Сваленият архивен файл трябва да изпратите на банката. След потвърждение от тяхна страна за завършена процедура можете да активирате разплащателното средство, като поставите отметка в горния десен ъгъл на прозореца за активация. Завършете с бутон Запис.

След като настройките са завършени, ще получите потвърждение от банката и този метод на плащане може да бъде активиран в онлайн магазина. Клиентите Ви ще могат да плащат с карта през терминала на Райфайзен банк.

Статусът на плащанията можете да следите в детайлите на поръчки във Вашия онлайн магазин.

В случай че срещнете затруднение или имате нужда от съдействие, нашият екип ще се отзове на Вашите въпроси с удоволствие. Свържете се с нас по чат, имейл или телефон и ще Ви помогнем да да добавите успешно виртуалния ПОС терминал на Райфайзен банк.

Обновена: 31.05.2021

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още