1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да активираме плащанията с Wallet (дигитален портфейл) и QR код в онлайн магазина?

Как да активираме плащанията с Wallet (дигитален портфейл) и QR код в онлайн магазина?

Чрез платформата Shopiko можете да приемате плащания във Вашия онлайн магазин чрез дигитален портфейл през смартфон или чрез сканиране на QR код на десктоп.

Как ще се разплащат Вашите клиенти?

При поръчка във Вашия електронен магазин, клиентите Ви ще получат възможност за избор сред активираните от Вас методи на плащане.

Изберете начин на плащане

При избор на Плащане с Wallet на десктоп устройство, се генерира QR код, който клиентите трябва да сканират със смартфон и могат да извършат плащане с използваното от тях приложение.

QR код, който клиентите трябва да сканират със смартфон

При плащане от смартфон, клиентът ще бъде прехвърлен към плащане чрез използваното приложение или към AppStore за изтегляне на такова приложение.

плащане чрез използваното приложение или към AppStore

За клиентите, използващи приложение за дигитален портфейл, плащането е изключително лесно – клиентът само потвърждава с ПИН или чрез биометрични данни. Не се въвежда номер на карта, име, код и друго. Плащането се получава моментално по платежната сметка на търговеца, изпълнява се веднага като кредитен (банков) превод, включително и през почивни дни.

Активация на плащането във Вашия Shopiko магазин

За да използвате метода за плащане с Wallet, е необходимо да имате договор с един от доставчиците, които представляват дружеството за електронни пари Пейнетикс АД: Pay by Vivacom, А1 Wallet, phyre и BACB Pay, както и да притежавате платежна сметка в Пейнетикс. Важно е да знаете, че няма значение кой доставчик използват Вашите клиенти – Вие можете да приемате плащания от всички тях, но е необходимо да си изберете само един и да сключите договор с него.

След като имате договор с оператор за плащания с дигитален портфейл, активирайте плащането през администрацията на Вашия магазин в меню Настройки » Плащане » Плащане с Wallet » Активирай.

Настройки » Плащане » Плащане с  Wallet » Активирай

В полетата на първия ред Merchant ID и API Key въведете предоставените Ви данни от оператора, с когото имате сключен договор.

Необходимо е да предоставите на оператора, с когото имате договор, Webhook URL адреса, посочен в третото поле. Webhook URL е от типа https://mysupersite.bg/payment-receivePhyre.html и служи за получаване на статус на плащането, който ще бъде отразен в администрацията на Вашия магазин.

Остава да поставите отметка в полето за „Активиране на разплащателното средство“ и да изберете бутона „Запис“.

Активиране на разплащателното средство

С това техническата интеграция на Вашия дигитален портфейл е завършена.

Обновена: 21.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още