1. Начало
  2. Shopiko
  3. Shopiko – Продажби на изплащане с TBI Bank

Shopiko – Продажби на изплащане с TBI Bank

С допълнението Продажби на изплащане с TBI Bank в Shopiko можете да приемате поръчки на изплащане във Вашия онлайн магазин.

Допълнението се активира през секция Допълнения в администрацията на онлайн магазина, като кликнете на бутона Научи повече и след това Инсталирай допълнението.

Договор с TBI Bank

Първата стъпка, за да приемате поръчки на изплащане с TBIPay е да подпишете договор с TBI Bank. Може да намерите повече информация за услугите, предлагани от банката, на следния адрес tbibank.bg. TBI Bank ще Ви предостави достъп до контролен панел, откъдето може да вземете данните, които са Ви необходими, за да завършите инсталацията на настоящия модул.

Активиране на модула в Shopiko

След като разполагате с договор с TBI, задайте необходимите данни и настройки в допълнението.

В администрацията на Вашия магазин, попълнете следните полета и изберете „Запис“:

  • Уникален идентификатор на магазин в TBI
  • Код на търговеца
  • Минимална и максимална цена – това са полета, които задават границите на сумата за продукт, който ще може да се закупи на изплащане.

Важно: Изписвайте сумите слято (например, правилно е да изпишете сумата 10000. Ако я изпишете с интервал – 10 000, функцията няма да работи коректно).

  • Брой вноски по подразбиране – броят вноски е зададен по подразбиране при добавяне на продукта. В процеса на поръчка, клиентът може да избере период на изплащане, различен от зададения по подразбиране, като вноската се преизчислява.

Поставете отметка на „Автоматично създаване на заявка за кредит при поръчка“, ако желаете при завършване на поръчка с избран метод за плащане на лизинг чрез TBI, системата сама да изпраща заявка към TBI. Ако оставите опцията изключена, ще имате възможност да инициирате заявките към системата на TBI Bank, ръчно от секция „Поръчки“ в административния панел на Вашия онлайн магазин.

Активиране на плащането в магазина

Последната стъпка е да активирате плащането за Вашия онлайн магазин. Влезте в меню Настройки » Плащане и за „На изплащане с TBI Bank“ кликнете Активирай.

Поставете отметка след текста „Активиране на TBI Bank като разплащателно средство“ и изберете бутона „Запис“.

След успешно завършени настройки и активиран метод за плащане, в страницата на продукта ще се визуализира бутонът TBIPay.

След като Ваш клиент натисне бутона за купуване на изплащане, се визуализира допълнителна информация за изплащането, спрямо условията на договора с TBI.

Обновена: 08.12.2020

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още